Norvégia 29-22-re legyőzte az olimpiai bajnok Franciaországot a női kézilabda-világbajnokság döntőjében.

Sokkal jobban kezdtek a franciák és 6-6 után sikerült egy kiváló sorozatot produkálniuk, amivel 12-7-re elhúztak. Nagyon idegesen játszott mindkét csapat, többször elcsérélték magukat a felek, technikai hibákat, lépéshibákat produkáltak. Félidőre négy gól megmaradt az olimpiai bajnok előnyéből, ám a hatalmas fordulat ezután jött.

Norvégia elképesztő lendülettel vetette magát játékba térfélcserét követően, de a legnagyobb változás, hogy a Győri Audi ETO KC kapusa, Silje Solberg kezdett Lunde helyett és egészen káprázatosan kezdett védeni. A norvég játékos egyetlen lövést hárított az első félórában, fordulás után viszont 12 védéssel sokkolta ellenfeleit.

A norvégok öt perc alatt megfordították a meccset (18-17), ezután pedig a franciák elkezdtek rettentően pánikolni, idegeskedni. Solberg védései mellett a védekezés és a támadás is feljavult a skandinávoknál, az utolsó tíz percre teljesen összeomlott az olimpiai bajnok. Végül egészen hihetetlen, de hét góllal nyert Norvégia.

???????????????????? Norway were there for their date with history ???? They outscore France and become the new world champions, reaching four gold medals in the flagship event ???? #Spain2021 #sheloveshandball pic.twitter.com/lq7pSpVq65

- International Handball Federation (@ihf_info) December 19, 2021

Solberg 50 százalékra húzta föl a védési hatékonyságát és összesen hat gólt kapott a második félidőben. A százszázalékos francia csapat egyedül a döntőt veszítette el a világbajnokságon. Korábban a bronzmeccset is skandinávok nyerték, Dánia 35-28-ra verte Spanyolországot.

Végeredmény - Női kézilabda-világbajnokság, döntő

Franciaország-Norvégia 22-29 (16-12)

a harmadik helyért:
Spanyolország-Dánia 28-35 (16-13)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!