A terrorista szüleinek fogalma sem volt arról, hogy fiúk a Hamász tagja. Társaival addig lőtték egy szoba ajtaját, amíg a gyereksírás teljesen el nem némult.


Sokkoló részletességgel mesélte el a Hamász egyik elfogott terroristája, hogyan mészárolt le mindenkit, aki csak az útjába került október 7-én Izraelben, írja a New York Post. Omar Sami Marzuk Abu Rusha a kihallgatása során készült videóban azt mondja, hogy egyetlen céllal küldték át az egységét Gázából Izraelbe: akit csak lehet, öljenek meg.

„A gyilkolás volt a küldetésünk. Nem az emberrablás, csak a gyilkolás. Megölni mindenkit, akit csak láttunk, majd visszamenni” – mondta kihallgatójának Abu Rusha. A kihallgatás során a férfi részletesen kitért arra is, hogy an végeztek egy csoport előlük bujkáló gyerekkel.

Abu Rushát és társait a Kfar Aza kibucba küldte a Hamász az október eleji akció során. Ahogy megérkeztek a településhez, azonnal megkezdték a mészárlást.

A terrorista arról is beszámolt, hogyan csalták tőrbe az ártatlan embereket. Többször is megcsinálták, hogy bementek egy házba, ahol nem találtak senkit. Ekkor felgyújtották az épületet, majd amikor a lakók menekülni vagy oltani kezdtek, egyszerűen lelőtték őket.

Az egyik házban egy nő rejtőzött el előlük. A hamászos egyik társa a gyerekekhez hasonlóan addig lőtte, amíg meg nem halt. Bár soha nem nézték meg a holttestét, biztosak voltak abban, hogy meghalt. Ezután következett az a ház, ahol a gyerekekkel végeztek. Nem sokkal később érkezett meg az izraeli hadsereg, akikkel nagyjáól tízperces tűzpárbaj alakult ki, mielőtt megadták magukat.

Abu Rusha a kihallgatás során elismerte, hogy szüleinek fogalma sem volt róla, hogy a Hamász tagja. A férfi azt is bevallotta, hogy bár tisztában van azzal, hogy az iszlám tiltja a nők, gyermekek és idősek meggyilkolását, egységét mégis ezzel a paranccsal küldték Izraelbe.

A Hamász terroristájával készült beszélgetést itt lehet megnézni angol felirattal:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!