Most derült ki, hogy a bicskei gyermekotthon fiatalokat molesztáló igazgatójának helyettesét a történtek ellenére szabadon engedték. A kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz a férfinak.


Novák Katalin köztársasági elnök 2023. április 27. napján kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének.

Ráadásul megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében, amit a saját irodájában, az igazgató jelenlétében akart aláíratni az érintett fiatallal.

A férfi egyébként a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan harmadfokon is megtámadta a börtönbüntetését. A Kúria eljárása tehát még zajlott, amikor meghozták a kegyelmi ítéletet, így ez az áprilisi döntés is bekerült a harmadfokú határozat szeptemberi szövegébe – írta a 444. A Kúria helybenhagyta az első- és a másodfokon is kiszabott letöltendő büntetést, így a pedofil igazgató helyettese jogerősen is kényszerítést követett el még úgy is, hogy a kiszabott büntetését nem kell letöltenie és a kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!