Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Noah Wall 2012-ben nyitott gerinccel született, és az agyának mindössze 2 %-a volt meg. Az orvosok nem sok esélyt adtak az életbennmaradásra, azonban a ma 8 éves kisfiú iskolába jár, olvas, és számol.

A várandósság alatt készült ultrahangfelvétel láttán az orvosok a tehességmegszakítást javasolták inkább, de a szülők nem egyeztek bele. Noah végül 12 szakember segítségével mégis világra jött, azonban nyitott gerinccel, és agynak 2 %-val született meg.

"Kezdetben nem sok jóval biztattak az orvosok, de ennek ellenére soha nem gondoltuk a terhesség megszakítására. Csak azt akartuk, hogy adjunk egy esélyt neki az életben. A legnehezebb az volt, amikor az esetleges temetésről és szervadományozásról beszéltünk" - mondta Shelly, a gyerek anyja.

Bár a szakemberek és a környezetük már rég lemondott a kis Noahról, ők végig bíztak abban, hogy felépül. Noah később egy ausztrál központban neurofizikai kezelést kapott, és ennek köszönhetően 6 éves korára agyának már 80%-a kifejlődött, bár a nyitott gerinccel való születés miatt kerekesszékes lett.

A család mindvégig támogatta, ösztönözte, és bevonták olyan tevékenységekbe, amelyek elősegítik az idegrendszeri fejlődést.

Noah mindig mosolyog, tele van szeretettel és empátiával, megtanult írni, olvasni és számolni, agya tovább fejlődik, és néhány csípőműtét után fizikai állapota is egyre csak javult.

A család bízik abban, hogy egyszer a kerekesszékből is felállhat!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!