A kastély nemcsak családbarát, de számos rendezvény, tárlatvezetés, kulturális program várja az idelátogatókat.


Országszerte zajlik a szálláshelyek, a szabadvízi strandok minősítése mellett a Kastély védjegy odaítélése; a Gödöllői Királyi Kastély elsőként szerezte meg a minősítést, az ünnepélyes védjegytábla-átadót június 26-án tartották.

A június elején indult Magyarország Kincsei (Best of Hungary) ernyővédjegy a magas szolgáltatási színvonalat képviselő, egyedi turisztikai élményt nyújtó attrakciókat díjazza. A minősítés kizárólag a turisztikai attrakcióként működő és hasznosított kastélyokat célozza, a kastélyszállodákat nem. A minősítés önkéntes alapon történik, és három évre érvényes.

A Magyarország kincsei védjegyrendszer célja, hogy a legjobbakat keressük, nem cél, hogy az összes hazai attrakciót minősítsük - hangsúlyozta Könnyid László (Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft.) az első kastélyvédjegy átadóján. A kastélyvédjegy olyan minősítési szempontokat tartalmaz, amely minden vendégnek, 0-tól a 100-éves korig garantálják a látogatói élményt és ebben a hazai kastélyok között magas színtű családbarát szolgáltatásaival élen jár a Gödöllői Királyi Kastély.

Másrészt az objektív szempontrendszer szakmai iránytűként is szolgálhat az üzemeltetők részére, hogyan tudják a látogatói élményt magasabb szintre emelni, történelmi örökségünket a modern kor igényei szerint bemutatni minden korosztály, kiemelten a fiatalabb generációk számára. Az elvárt alap kényelmi szolgáltatások közé tartozik az érkezés előtti tájékoztatás magyar és angol nyelven, a létesítmény teljes területén elhelyezett pihenő-és frissítőpontok, széles körű családbarát szolgáltatások és programok, gyermekfoglalkoztató, felújított mosdóblokkok, brandingelt terméket értékesítő múzeumshop, online és offline turisztikai tájékoztató anyagok, kitáblázott parkoló online fizetési lehetőséggel.

"Nagyszerű kezdeményezésnek tartjuk a turisztikai attrakciók minősítését. Megtiszteltetés számunkra, hogy az attrakciók kategóriájában elsőként a Gödöllői Királyi Kastély veheti át e minőséget tanúsító táblát és a tanúsítványt, reményeink szerint a minősítéssel példát is szolgáltatunk szakmai partnereink számára abban, hogyan lehet egy épített örökségi helyszínt a XXI. század turista-igényeinek megfelelően működtetni és élettel megtölteni azt az év minden napján" – mondta el dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Király Kastély ügyvezető igazgatója.

„A családbarát szemlélet prioritást élvez nálunk, ezért a legkisebbekkel érkezőktől a középiskolásokig számos olyan szolgáltatással várjuk a hozzánk érkezőket, melyek az élményen túl is kényelmessebbé is teszik a Gödöllői Királyi Kastélyban tett látogatást” – mondta el dr. Ujváry Tamás.

A kastély területén van baba-mama szoba, de a babagondozás a kastélykertben is elvégezhető a speciális kialakítású baba-mama pad segítségével. A tematikus túrák között találhatnak kedvükre valót a csecsemővel érkező fiatal szülők is, míg a Mesélő lakosztályok túrán a családok egy feladatsort teljesítve önállóan járhatják be a kastély termeit.

A kastély 26 hektáros, romantikus parkjának legszebb helyeit, botanikai ritkaságait egy mesefüzet kalauzolásával fedezhetik fel az ide érkezők. Az audio guide-os tárlatvezetés az országban egyedülállóan 13 nyelven érhető el, és ezen túlmenően az alsótagozatos korosztály választhat a „királylányos” és „királyfis” változat közül.

Éves szinten közel másfél ezer kulturális program zajlik a kastély falai között és parkjában, a műfaji sokszínűség jegyében a komoly- és könnyűzenei előadások mellett a színházi előadások is szerepet kapnak, köztük olyan különleges előadási formában, mint a sétáló színház, amelynek résztvevői a kastély egyébként nem látogatható rejtett helyszíneit is felkeresik.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!