A vasárnapi budapesti Formula 1-es futam alatt több fotós drága felszerelését is ellopták a Hungaroringen.

A drága objektíveket egy őrzött irodából vitték el. Ilyenre még soha nem volt példa a magyar nagydíj történetében.

Az egyik károsult Kaiser Erika a Facebookon írta meg, hogy mi történt vele, és segítséget kért, hátha valahol felbukkan a két objektívje.

A posztjában azt írta:

"ELLOPTÁK! - Olyan jól indult. Olyan jó hétvégém volt most a Hungaroringen. Úgy éreztem, hogy a szokásosnál többször voltam jókor jó helyen. Ügyes voltam, majdhogynem elégedett. De aztán... az utolsó pillanatban is haza lehet vágni az egészet, amikor már 4 nap után, hullafáradtan menne haza az ember, de az asztala majdnem üres. Két objektívem tűnt el vasárnap, ellopták.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM - gyáriszám: 4920006927

Canon EF 300mm f/2.8L IS USM - gyáriszám: 44880, dátumkódja: UV1119

Drága hétvége volt... A rendőrségi feljelentést természetesen megtettem."

Völgyi Attila fotós a blogjában írt az esetről, arra is felhívta a figyelmet, hogy a használt fotóscikkek vásárlásakor legyen mindenki óvatos, mert előfordulhat, hogy a lopott felszerelést kínálják eladásra.

Egy másik lopásról is beszámolt: "A Getty Images fotósának Canon EF 600/4 L IS USM objektívét szintén ellopták. Ő a fotós szobában a munkaasztal alatt hagyta teléjét, innen tűnt el nyomtalanul".

A 444.hu információja szerint már a futam közben elbontották a teremhez vezető biztonsági kaput, és a biztonsági őrök ellenőrizték a belépést, ráadásul a teremben nem működött biztonsági kamera. A portálnak a rendőrség azt írta:

"az esettel összefüggésben a Gödöllői Rendőrkapitányságon indult nyomozás lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. Az eljárás folyamatban van, annak részleteiről bővebb tájékoztatást jelenleg nem kívánunk adni."

Címkép: illusztráció, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt