A volt amerikai elnök ellen vádat emeltek, mert minősített iratokat tárolt otthonában. Június 13-ra idézték be Miami szövetségi bíróságára. Szerint azonban ő ártatlan.


Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért

Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina Habba a Fox News esti műsorában - írja az MTI.

Az Axios oldalán olvasható vádirat szerint a volt amerikai elnök a Mar-a-Lago nevű villájában dobozokban tárolta a titkos iratokat.

vagy olyan irat, amely arról szólt, hogy hogyan reagálna az amerikai hadsereg egy esetleges az Egyesült Államok ellen irányuló támadásra.

A vádirat Trump egyik bűntársát is, Walt Nauta-t, Trump tanácsadóját is megnevezi.

A BBC folyamatosan beszámol a Trump elleni vizsgálódásról. A portál fotókat is közzétett a volt amerikai elnök otthonáról, az ott tárolt dobozokról.

Az MTI közlése szerint Trump a közösségi médiaoldalán, a Truth Social felületén közölte, hogy a kormányzat értesítette ügyvédeit, hogy megtörtént a vádemelés. Eszerint

"Ártatlan ember vagyok" - írta a politikus, aki nehezményezte, hogy ellene vádat emelnek, miközben Joe Biden elnök korábbi irodáiban és ingatlanjaiban 1850 doboznyi iratot találtak a hatóságok.

Joe Bident csütörtökön egy sajtótájékoztatón megkérdezték a Donald Trump ellen zajló vizsgálatról, és arról, mennyire garantált az igazságügyi minisztérium függetlensége.

Az elnök kijelentette: a garancia az, hogy ő egyszer sem mondta meg a minisztériumban dolgozóknak, hogy mit tegyenek, vagy mit ne tegyenek.

Donald Trump ellen április elején már vádat emeltek New Yorkban egy másik ügyben hallgatási pénzek kifizetése és üzleti adatok meghamisítása gyanújával.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!