Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A fürdőszobában használj eukaliptuszolajat - íme, hogy szabadulhatsz meg a kellemetlen szagoktól minden szobában.

A szemét, a sült ételek után maradó égett olajszaga, a koszos zoknik és a penész mind kellemetlen szagokat okoznak a házban. Szerencsére létezik természetes megoldás mindezeknek a szagoknak az eltávolítására. Az illóolajok nem csak a szobák illatosítására jók, antibakteriális, antivirális, illetve gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Előszoba

Ha azt szeretnéd, hogy amikor akár te, akár a vendégeid beléptek a házba, friss és üde illat fogadjon, anélkül, hogy feltűnne a napok óta gyűlő szemétszaga, használj citrom- vagy bergamottolajat. Ezeknek antibakteriális és fertőtlenítő hatásuk van.

Ezenkívül a citrusolajok a depresszió megelőzésében is hatásosak, de ha a látogatód esetleg hipochonder, jobb, ha nem engeded a lakás többi részébe.

Mosdó, WC

A citrusfélék családjába tartozó illóolajok (citrom, leuza, grépfrút, citromfű, narancs) "adaptogének", ami azt jelenti, hogy növelik a szervezet ellenállását a külső tényezőkkel szemben.

Fürdőszoba

Fújd be a fürdőszoba falát eukaliptuszolajjal (egy szaunában a hatás egyenesen lenyűgöző lehet), a kádba pedig cseppents néhány csepp kakukkfűolajat, így jártak el a római légiósok is. Így tettek szert bátorságra, és így frissítették fel, élénkítették a szervezetüket. Hogy még jobb legyen a hatás, adj a fürdővízhez némi fürdősót is.

Javasoljuk, hogy adj hozzá egy kis reszelt gyömbért is, de előbb áztasd be egy pohár tejbe, és azzal együtt add a vízhez.

Konyha

Használj leuzát illetve fenyőt. Ezeknek az illóolajoknak lényegében ugyanaz a hatása, mint azoknak, amiket az előszobában javasoltunk. Azt se árt tudni, hogy a leuza enyhíti a másnaposság tüneteit.

Hálószoba

A hálószobában lényegében két tevékenységet végezhetsz, és mindkét esetben az ylang ylang- illetve a pacsuliolajak lehetnek a segítségedre. Ezek javítják a férfiak potenciáját és a nők érzékiségét, majd később az elalvásban is segítséget nyújtanak.

Nappali és sporttevékenységre fenntartott szoba

Itt szabadjára engedheted a képzeletedet. Például a vanília, fahéj, mandarin, leuza, fenyő, vagy citromfű illata ünnepi hangulatot kölcsönözhetnek a szobának a téli időszakban.

Egy kutatás kimutatta, hogy a programozók hibáit a levendulaolaj 20%-ban, a jázminolaj 33%-ban, a leuzaolaj pedig 54%-ban csökkentette. Emiatt, ha a nappaliban dolgozol, ezekkel az illóolajokkal illatosítsd a szobát.

Ha sporteszközöknek is sikerült helyet találnod az otthonodban, használj ezen a területen menta-citromfű- és borókaolajat. Ezek ellátnak energiával, segítségedre lesznek a kalóriák elégetésében, és eltüntetik az izzadságszagot.

Aromatizáló módszerek:

  • Viaszos illatosító;
  • Párologtató;
  • Illatosító pálca;

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!