A fröccsöntő cég ügyvezetője szerint ugyanakkor ehhez „ápolni kell a lelküket, lakóparkokat építeni nekik, utaztatni őket.”


Korábban mi is többször foglalkoztunk már a Magyarországra legálisan érkező ázsiai, első sorban indonéziai és fülöp-szigeteki vendégmunkások helyzetével. Orbán Viktor idén márciusban arról beszélt, hogy közel félmillió új munkavállalóra lesz szükség a foglalkoztatottság további növeléséhez, amihez ellenőrzött körülmények között érkező, határozott idejű jogviszonnyal rendelkező vendégmunkások is kellenek. Erről törvényjavaslatot is benyújtottak, amit azonban váratlanul és indoklás nélkül visszavontak.

Mindeközben az is kiderül, hogy nem mindenhol látják szívesen a távolról érkezőket, és gyakran ők magunk sincsenek könnyű helyzetben. Az ügy konflitkusosságát mutatja az is, hogy a budapesti tömegközlekedésben részt vevő VT Arriva bejelentésére, miszerint a fővárosi buszokon is megjelenhetnek a kölcsönzött munkaerőként dolgozó sofőrök, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azonnal reagált, elvetve az ötletet.

A Világgazdaságnak most egy műanyagfröccsöntő cég vezetője vezetője nyilatkozott, aki nagyon meg van elégedve a Fülöp-szigetekről származó vendégmunkásokkal.

– nyilatkozta a portálnak Gaszt Attila, a GIA Form Kft. tulajdonos ügyvezetője.

Gaszt szerint ugyanakkor foglalkozni is kell velük, ahogy fogalmaz: „ápolni a lelküket, lakóparkokat építeni nekik, utaztatni őket. Cserébe viszont lelkiismeretesen, szorgalmasan bejárnak dolgozni, precízen elvégzik a feladatukat, mert így szocializálódtak.”

Ugyanakkor arról is nyilatkozott, hogy szerinte semmiképp nem lenne jó, ha a különböző cégek egymástól kezdenék átcsábítani a kölcsönzött munkaerőt, mert a bérspirál elindulásával csökkenne a magyar gazdaság versenyképessége.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!