A Ferencváros 30-26-ra nyert a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, szombaton.

Ez volt az FTC századik győzelme a legrangosabb európai kupasorozatban, és a mostani idényben továbbra is veretlen.

Kapcsolódó

Viccet csinált a BL-ből a Győr és 22 góllal nyert

A magyar csapat elképesztő sorozata tovább folytatódik.

A vendégek keretéből Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett, a hazaiakéból Armelle Attingré és Nikolina Vukcevic hiányzott. Tavasszal éppen a Buducnost búcsúztatta az FTC-t a BL nyolcaddöntőjében, de a nyári szünetben megváltoztak az erőviszonyok, mert a montenegrói együttes igencsak meggyengült. Ennek megfelelően a magyar bajnokcsapat 5-1-re ellépett a találkozó elején, de egy időkéréssel és kapuscserével a hazaiak némileg megtörték ellenfelük lendületét, sőt 7-7-nél egyenlítettek.

A folytatásban lassan, de biztosan ismét elhúzott a Ferencváros, ám pontatlanságai miatt nem tudott magabiztos előnyt kidolgozni. Elek Gábor is időt kért és több poszton cserélt, a rendkívül lelkes hazaiak azonban a továbbiakban is kihasználták a vendégek hibáit, és a szünetben döntetlen volt az állás, írja tudósításában az MTI.

A második félidő elején a meccs során először átvette a vezetést a továbbra is kevesebbet hibázó Buducnost, amely megérezte, hogy öt sima vereség után ezúttal lehet esélye a pontszerzésre a BL-ben, ezért nagyszerűen küzdött. Janurik Kinga védéseire és szélsőinek góljaira alapozva ugyanakkor megint az FTC került előnybe, majd az átlövők is egyre hatékonyabbá váltak, ezzel eldöntötték a vártnál sokkal szorosabb mérkőzést.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Ferencváros világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein volt kilenc góllal, Klujber Katrin hétszer talált be. Janurik 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

BL-csoportkör, 6. forduló, A csoport

Buducnost Podgorica (montenegrói) - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-30 (13-13)

lövések/gólok: 49/26, illetve 50/30
gólok hétméteresből: 9/8, illetve 3/1
kiállítások: 10, illetve 6 perc

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!