A Tisza párt elnöke szerint ha nem fogadják el, hogy „a főváros vezetésében és cégeiben itt maradjanak a »régi gárda« kemény titánjai” Karácsony hagyna mindent összeomlani, majd a Fidesszel ezért rájuk tolná a felelősséget.


Karácsony Gergely szerelmes Orbán Viktorba - így reagált a Tisza Párt elnöke a főpolgármester azon nyilatkozatára, miszerint Magyar Péterék szerelmesek lettek Vitézy Dávidba.

A főpolgármester a Telexnek adott hétfői interjújában többek között arról beszélt, hogy a Tisza Párt semmiért sem vállal felelősséget a fővárosban, nem akar semmit, nem vesz részt semmiben, de közben minősítget, és a megválasztott főpolgármestert is akadályozná, hogy teljesítse a felelősségét.

- mondta Karácsony Gergely.

Nem kellett sokat várni Magyar Péter válaszára sem, aki már hátfő délelőtt egy Facebook-bejegyzésben reagált a városvezető szavaira.

- írta a Tisza Párt elnöke.

Magyar szerint egy valódi vezető teljesíti a törvényi kötelezettségeit, próbál kompromisszumos jelölteket és megoldásokat találni, „egyeztet az érdemi szereplőkkel és nem vádaskodik”.

„Ehelyett a főpolgármester inkább megzsarolt engem, hogy ha nem támogatjuk a Gyurcsány-Bajnai kormány embereit Kiss Ambrust és Tordai Csabát, akkor inkább senkit nem jelöl helyettesnek. Elmondta azt is, hogy ha nem támogatjuk a szavazatunkkal, hogy a főváros vezetésében és cégeiben itt maradjanak a »régi gárda« kemény titánjai, akkor inkább költségvetést sem készít a fővárosban és hagy mindent összeomlani, amit aztán majd a Fidesszel közösen a TISZA Pártra próbálnak majd tolni.”

Magyar Péter szerint Karácsony Gergely azt is nyíltan elmondta, hogy ő is, az óbaloldali ellenzék, a Fidesz és a Tordai Csabával szoros kapcsolatot ápoló Kutyapárt is a TISZA-t fogja támadni.

„Ez történik most. Nincs új a nap alatt.

Magyar Péter szerint az is hazugság, hogy a Tisza Párt képviselői nem vállalnának felelősséget a közgyűlésben. Mint írta, a párt két tanácsnokot is jelölt: egyikük az esélyegyenlőségért és az akadálymentesítésért, a másikuk pedig a transzparenciáért, a szerződések átvilágításáért lenne felelős. Emellett szerinte valódi felelősséget csak úgy lehet vállalni, ha „valódi jogkörei vannak a képviselőknek, és nem a főpolgármesterhez van telepítve minden jog- és hatáskör”. A Tisza Párt pedig az erre vonatkozó javaslatát elküldte Karácsony Gergelynek.

„Egy egész nyara volt a főpolgármester úrnak arra, hogy összeállítson egy kompromisszumos működési modellt. Ehelyett inkább a felelősséghárító és az új erőt besározni kívánó kommunikáción dolgoztak a Gyurcsány-kormány másik megbízható szereplőjével, Gál J. Zoltánnal” - írta Magyar Péter, hozzátéve: azért fognak dolgozni, hogy a főváros „a jelenlegi kaotikus helyzet, a hisztérikus vezető és a kormányzati megszorítások ellenére működőképes maradjon”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!