A dobos váratlan halála lesújtotta a zenekart és a rajongókat is, azonban most megtalálták méltó utódját.


Tavaly a Foo Fighters dobosa, Tylor Hawkins a kolumbiai Bogotában lévő hotelszobájában halt meg tragikus hirtelenséggel. A népszerű dobos mindössze 50 évesen ment el, néhány órával azelőtt, hogy a zenekarnak koncertje lett volna.

A Dave Grohl vezette ikonikus banda most azonban hivatalosan is nyilvánosságra hozta, hogy a híres dobos, Josh Freese csatlakozik hozzájuk - írta meg az Unilad.

A zenekar vasárnap a Preparing Music for Concerts élő közvetítése során hozta nyilvánosságra a nagy hírt, véget vetve a hónapok óta tartó találgatásoknak, hiszen Freese már két Tylor Hawkins emlékkoncerten is játszott a zenekarral. A dobos egyébként olyan zenekarokkal zenélt már, mint a Guns'n'Roses, Paramore, Offspring vagy a Nine Inch Nails.

Freese-t egy humoros videóban mutatták be, amelyben a Foo Fighters-nek egy sor A-listás dobos udvarolt, köztük a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, a Motley Crue dobosa, Tommy Lee és a Tool dobosa, Danny Carey.

A videóból végül kiderült, hogy a Hawkins ikonikus szettje mögötti hely Freese-é lesz a jövőben. Mint kiderült, a dobos saját maga kérte, hogy hagy játszhasson Hawkins saját felszerelésén.

- írta.

 

Josh Freese (@joshfreese) által megosztott bejegyzés

Freese ezután bevallotta, hogy ugyan nem ismerte Hawkinst, de mivel mindketten Kaliforniában, Orange Country-ban nőttek fel, így volt köztük kapcsolat.

Freese személye mellett a Foo Fighters egy új számot is bejelentett a banda hamarosan megjelenő LP-jéről, a But Here We Are-ról. A lemez június 2-án jelenik meg, és a zenekar új életének első fejezetét fogja jelenteni. A Foo Fighters a nyáron Észak-Amerikában és Európában turnézik majd, a körút május 24-én kezdődik New Hampshire-ben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!