A moldáv elnök február közepén puccskísérlettel és az ország destabilizálásával vádolta meg Oroszországot, korábban pedig két orosz rakéta is behatolt az ország légterébe.


Március 14-től felfüggeszti Moldova fővárosába, Chișinăuba tartó járatait a Wizz Air - derül ki a légitársaság közleményéből, amit a 24.hu szúrt ki. Az érintett utasok visszakaphatják a repülőjegy árát.

„A Wizz Air a közelmúltbeli moldovai fejlemények és a különböző helyi és nemzetközi hatóságokkal és ügynökségekkel való folyamatos egyeztetés alapján azt a nehéz, de felelősségteljes döntés hozta meg, hogy március 14-től felfüggeszti chișinăui járatait.

- írják a közleményben.

Ugyanakkor azt is bejelentették, hogy bővítik járataikat a romániai Iaşiba, ami csak néhány órányi autóutra fekszik a moldáv fővárostól. Ez egyszerre jelent új járatokat, például a Iaşi – Berlin útvonalon, illetve járatsűrűség-növelését is.

Az érintett utasok, akik közvetlenül a wizzair.com oldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül foglaltak repülőjegyet március 14-e utánra, e-mailben kapnak a járattörlésről értesítést, és

– közölte a WizzAir.

A légitársaság „közelmúltbeli fejlemények” alatt vélhetően arra gondol, hogy Maia Sandu moldáv elnök február közepén puccskísérlet előkészítésével és az ország destabilizálásával vádolta meg Oroszországot. Bár konkrét bizonyítékok nincsenek, Moszkva pedig tagadja a vádakat, az Egyesült Államok és több nyugati ország is aggodalmát fejezte ki a fejlemények miatt.

Február 10-én pedig két orosz cirkálórakéta repült be a moldovai légtérbe, mielőtt Ukrajnába érkezett volna. A külügyminisztérium az eset után bekérette a moldovai orosz nagykövetet a helyzet tisztázása érdekében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!