Sanna Marin, Finnország miniszterelnöke nyilvánosan kért bocsánatot, amiért szombaton este kocsmázni ment, pedig kapcsolatba került egy Covid-19-esettel.


Sanna Marin néhány órával azután vetette bele magát a helsinki éjszakába, hogy kiderült, hogy a külügyminiszter tesztje pozitív lett.

A BBC híradása szerint a követendő protokollal kapcsolatban megoszlott a stáb véleménye, kezdetben azt mondták Marinnak, hogy nem kell karanténba vonulnia, mert be van oltva. Később azonban SMS-üzenetet küldtek neki, amelyben azt tanácsolták, hogy mégis maradjon otthon.

A 36 éves kormányfő azt mondta, hogy a társasági érintkezés kerülését tanácsoló SMS-t a munkahelyi telefonjára küldték, azt azonban otthon hagyta. Másnap, amikor meglátta az üzenetet, sürgősen Covid-tesztet kért, és az eredmény negatív lett.

A szociáldemokrata politikus hétfői Facebook-bejegyzésben sajnálatát fejezte ki, hogy nem vett elég komolyan a helyzetet. Azt írta, hogy úgy érzi, kétszer is ellenőriznie kellett volna az útmutatást, és alaposabb meg kellett volna ítélnie a helyzetet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!