Pénteken rendkívüli parlamenti ülést tartottak, ezt a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint független képviselők kezdeményezték múlt héten az "egyre súlyosbodó lakhatási válság" azonnali megoldására. Az ellenzékiek a rendkívüli ülésen azt a javaslatot tárgyalták, amely a gyermekes családok hajléktalanságának megelőzéséhez szükséges egyes törvénymódosításokat tartalmazza. A Fidesz-KDNP pedig végül nem vett részt az ülésen, így az határozatképtelen lett

"Az ellenzék kezdeményezése az Országgyűlés pénteki rendkívüli üléséről kampányakció, ezért a Fidesz-KDNP abban nem vesz részt"

- közölte a Fidesz-frakció pénteken az MTI-vel.

Közleményükben azt is hozzátették, "azok az ellenzékiek akcióznak most a parlamentben, akik devizahitelekbe hajszolták az embereket, de egyetlen, a bajba jutottakat segítő intézkedést sem szavaztak meg".

Az eszközkezelő az elmúlt években 36 ezer családot mentett meg, akik közül már közel 20 ezren jelezték, hogy élnek a felkínált lehetőséggel, és így visszakapják otthonukat - közölték.

Az ülésen nem tudták elfogadni a napirendet, így az határozatképtelen lett. A hvg.hu információi szerint mindössze 47 képviselő jelent meg az ülésen, ők igennel szavaztak.

Az ülés témájának egyébként annak a kilencgyermekes családnak a története is aktualitást adott, akiket kilakoltattak volna zsámbéki házukból, a gyerekeket pedig el is vehették volna az édesanyjuktól, mert a család házán 20 millió forint adósság volt. Az édesanya végső elkeseredésében két hónapja levelet írt Orbán Viktornak, május elején pedig azt a választ kapta a Levelezési Osztálytól, hogy a miniszterelnöknek nincs lehetősége érdemben segíteni, de kitartást és minden jót kíván.

A család ügyét végül Szalay Krisztina színésznő oldotta meg, aki gyűjtést indított a megsegítésükre. A gyűjtésnek köszönhetően néhány nap alatt mintegy 11,2 millió forint gyűlt össze, amely már elég lehet egy másik házra.