A másfél héttel ezelőtti, kudarcba fulladt képviselő-testületi ülés után a zuglói képviselőknek ma sem sikerült szavazniuk Karácsony Gergely polgármester javaslatáról, amely önkormányzati kézbe venné a zuglói parkolásüzemeltetést - írja a Mérce.

A zuglói polgármester azt javasolta, hogy július 10-től, a jelenlegi parkolásüzemeltetési szerződés lejárta után az önkormányzat nem szervezze ki a parkolási rendszer működtetését egy cégnek, hanem saját maga lássa el ezt a feladatot.

Karácsony: A teljes magyar sajtó előtt csinál magából hülyét a képviselőtestület

Megpróbált szavazni a zuglói önkormányzat a parkolási ügyekről, de belezavarodtak a saját kezdeményezéseikbe.

A másfél héttel ezelőtti ülésen a napirendet sem sikerült elfogadni, most ennél egy lépéssel sikerült tovább haladni. A helyi Fidesz-frakció vizsgálóbizottságot állított volna fel a parkolási ügyek kivizsgálására, de ezt a javaslatot nem fogadta el a testület.

Karácsony előterjesztésében azt kifogásolták, hogy a polgármesternek kész tervekkel és költségvetési előrejelzésekkel kellett volna készülnie, nem csak egy szándéknyilatkozatot hoznia a parkolási rendszer működtetésének kézbevételéről.

A testület végül 15 fideszes és MSZP-s képviselő szavazataival úgy döntött, harminc nappal halasszák el a döntést. Vagyis újra nem történt semmilyen érdemi lépés a zuglói parkolási ügyben.

Karácsony Gergely és Szabó Rebeka alpolgármester ígérik, folytatják a döntés előkészítését, ám a jelenlegi üzemeltetővel kötött szerződés július 9-én lejár, és félő, hogy addig nem tud döntésre jutni a testület az üzemeltetés jövőjéről.

A zuglói parkolás azért került célpontba, mert két éve furcsa üzletbe ment bele a zuglói önkormányzat. Közbeszerzést írt ki a fizetős parkolási rendszer kialakítására és üzemeltetésére 2 2 évre, és a becsült összegnél drágább, 1 milliárd forintnál is magasabb ajánlatot adó konzorciumot bízta meg a munkával, ráadásul a három indulóból kettőt (egyikük a becsült összegnél olcsóbb ajánlatot adott) kizártak a versenyből. Mint lenit cikkünkből kiderült, ráfizetés a biznisz az önkormányzatnak - holott azt gondolhatnánk, hogy egy normális világban a fizetős parkolás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül.

Zuglóra is átterjedt a csoda: veszteséges a fizetős parkolás

Egy cégcsoport akkora díjat szakít, hogy az önkormányzat bukik a fizetős parkoláson.

Az ügy azért is kifejezetten kínos, mert a főpolgármester-jelölt Karácsony Gergelyt egyszerre támadja a Fidesz-KDNP és Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt csapata is a zuglói parkolási üggyel, amelyről Karácsony is elárulta, hogy egy Fidesz-MSZP-háttéralku eredménye.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!