2014-ben még mindkét körzetet ők nyerték, most a második helyre szorultak.


Két választókerületet is elveszített a Fidesz a vasárnapi időközi választáson Püspökladányban, így kisebbségbe került a helyi képviselő-testületben - írja az Index.

Mindkét esetben Jobbik-közeli jelölt győzött, a fideszes pedig a második helyre szorult a 2014-es, fölényes győzelem után.

A lap hozzáteszi: bár független jelöltek indultak, a Jobbik hétfői közleményéből kiderült, hogy a háttérben a pártok is besegítettek a jelölteknek, és a végén most a Jobbik örülhetett.

Az 5-ös választókerületben Borsos László, a Jobbik korábbi önkormányzati képviselője nyert, a szavazatok 40,9%-ával (164 szavazat). Borsos ugyan függetlenként indult, de a Jobbik mellett két egyesület is támogatta. A Fidesz egykori helyi alelnöke és képviselője, Dienes Zoltán a második lett 24,1%-kal (97 szavazat).

A 7-es választókerületben a szintén Jobbik és civil támogatással induló független jelölt, Varga Zoltán győzött. Ő a szavazatok 73,2%-át kapta (255 szavazat). Ebben a körzetben utolsó, harmadik helyen végzett a Fidesz jelenlegi püspökladányi alelnöke, Szabó János 13,2%-kal (46 szavazat).

A Fidesz elvesztette a többségét a helyi képviselő-testületben, összesen öten maradtak a 12 fős csapatban.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!