Van, aki arra utalt, hogy az Európai Unióból való kilépést készíti elő Orbán beszéde, mások szerint az csak hablaty és/vagy politikai ámokfutás volt.


Az ellenzéki pártok képviselői ízekre szedték Orbán Viktor tusványosi beszédét, többek között ámokfutást, hablatyot és az EU-ból való kilépést emlegettek a miniszterelnök gondolataival kapcsolatban.

A DK közleményében azt írta, „a nemzeti stratégiáról szóló hablaty nem takarja el Magyarország stratégiai meggyengülését, ami Orbán történelmi, politikai ámokfutásának következménye. A politikai akarnokot vakká tette a háború, személyes és politikai kiszolgáltatottsága az oroszoknak”. Hozzátették, Magyarország felemelkedésének záloga az Orbántól való megszabadulás és a Demokratikus Koalíció által képviselt politika melletti kiállás.

A szocialista Molnár Zsolt hiányolta, hogy Orbán nem tért ki a beszédében arra, hogy „a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhetően a közelmúltban egymilliárd eurónyi hitelt kellett felvennünk Kínától, miközben elbuktuk a hazánknak járó EU-s pénzeket”. Hozzátette: reméli, hogy Orbán ezzel a beszédével nem Magyarország kilépését készítette elő az Európai Unióból.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!