Szabálytalan autós menekült a rendőrök elől Óbudán, a sofőr a Dunába ugorva próbált egérutat nyerni. A járőrök a Hajógyári-szigeten fogták el, írja a police.hu.

A III. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai csütörtök este az Árpád hídról nagy sebességgel, szabálytalanul lekanyarodó autóra figyeltek fel. Amint a rendőrök szirénázva utána fordultak, tovább gyorsított, és egy kereszteződésen piros lámpánál is áthajtott. A Harrer Pál utcában egy parkolóban zsákutcába került, ezért az autót járó motorral hátrahagyva, futva menekült tovább. A nyomában lévő körzeti megbízottak már csak azt látták, hogy a férfi a Dunában az erős áramlattal küszködve átér a Hajógyári-szigetre, és kimászik a partra.

A keresésbe ekkorra több rendőr kapcsolódott be. A 31 éves férfit meg is találták a szigeten, egy bokor alá kuporodva. Mentőt hívtak hozzá, mert menekülés közben megsérült a bokája, és a folyóból kimászva le is horzsolta magát. Kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa, az alkoholszonda szerint ittas volt (elmondása alapján három sört ivott), kötelező biztosítással nem rendelkező, a kopott abroncsokkal szerelt, biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan, nevére át nem írt gépkocsit pedig már korábban kivonták a forgalomból.

A férfi ellen ittas járművezetés miatt büntető-, a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult, míg tilos jelzésen áthaladás és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírsággal sújtották.

Vedd kézbe a 24.hu legemlékezetesebb tartalmait!

Izgalmas arcok, kihagyhatatlan történetek

Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg az mc.hu/riporter oldalon!

Megrendelem
ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!