Továbbra is ellentmondásos hírek érkeznek a nemrég a nyilvánosság elől hosszabb időre eltűnt észak-koreai diktátorról. Ahogy arról mi is beszámoltunk, egyes hírek szerint nem is maga Kim Dzsongun tért vissza, hanem egy hasonmása.

A dél-koreai hírszerzés azonban most azt állítja, még azok a hírek is alaptalanok, amelyek szerint a 36 év körüli vezetőnek szívműtétje lett volna. Szerintük ennek semmilyen valós jele nincs.

A szöuli Nemzeti Hírszerző Szolgálat szerint Kim az általános vezetői feladatait látta el addig is, amíg nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Erről Kim Bjung-ki, a bizottság egyik tagja beszélt. Ugyanakkor hozzátették, hogy a diktátor idén eddig 17-szer jelent meg a nyilvánosság előtt, szemben a korábbi évek első négy hónapjának 50 körüli alkalmával, ami a koronavírus észak-koreai megjelenésére is utalhat - írja a Jonhap című dél-koreai lapra hivatkozva a Reuters.

„Nem kizárt, hogy az országban járvány van. Kim Dzsongun valószínűleg a belső problémák megoldására koncentrált, például a katonai és a pártállami vezetők találkozóit menedzselte, és emiatt kevesebb ideje maradt a nyilvános szereplésekre”

hirdetés

- fejtette ki Kim Bjung-ki.


hirdetés