A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szerdai tájékoztatása szerint a pandémia miatt 2020-ról idénre halasztott sporttörténelmi tornán gyakorlatilag a sportág teljes elitje megjelenik: a PDC Pro Tour ranglistájának első 16 helyezettje Budapestre látogat. Többek között olyan klasszisokat láthatnak majd a sportág rajongói, mint Michael van Gerwen, Peter Wright, José de Sousa, Daryl Gurney, Joe Cullen, Michael Smith vagy James Wade.

Kapcsolódó

Elárverezte tokiói ezüstérmét egy olimpikon

Jótékony célra gyűjti a pénzt.

Ami a lebonyolítást illeti: az összesen 48 résztvevő közül a 32, különböző módokon kvalifikált versenyzőt párba sorsolják, ők péntek délután és este játsszák le az első nyolc-nyolc mérkőzést, és a továbbjutók találkoznak majd másnap a Pro Tour-ranglistásokkal, írta az MTI.

A szombaton hasonló módon lebonyolított, nyolc-nyolc párharcból álló második kör után vasárnap délután már a négy közé jutás a tét, este pedig az elődöntőbe és a döntőbe kerüléssel folytatódik a program, végül pedig következik a finálé, amelynek győztese 25 ezer fonttal gazdagodik. A selejtező meccsek hat leg megnyeréséig tartanak, míg az elődöntőben hét, a döntőben pedig nyolc győztes leget kell szerezni a diadalhoz.

A 2021 Hungarian Darts Trophyn - amely a PDC darts világszervezet történetének első hivatalos viadala lesz Magyarországon - a házigazda jogán egyedülálló módon négy magyar is indul. Ilyen sok magyar még nem vett részt korábban egy PDC-tornán, most viszont Strbik Péter, Jagicza Gábor, Végső János és Rucska József is tábla elé áll majd.

A versenyzői névsor alapján garantált a magas színvonal a 140 ezer font összdíjazású viadalon, amelynek szervezői azt várják, hogy sokan lesznek kíváncsiak a különleges darts csemegére, akik a sportágra jellemző beöltözéssel és szurkolásukkal feledhetetlen hangulatot varázsolnak majd a Papp László Budapest Sportarénába.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!