A Dancing With the Stars második adása a kultúrák keveredésére épült, amit kicsit bátor vállalásnak érzek. Bár a kínai-rumbánál éreztem hibákat a koncepcióban, a török szamba működött.


Ismét közös produkcióval (Samba Di Janeiro) indult az ország kedvenc táncműsora. Igaz, ez az ország egyetlen táncműsora. A második adás témája: Tánc a Föld körül. Különböző országokat, kultúrákat kellett megjeleníteni a táncon keresztül. Persze korántsem mindig volt összhangban az ország a tánccal, ennek megfelelően láthattunk kínai rumbát, indiai szambát és olasz quicksteppet is.

Örömmel láttam, hogy az első részben tapasztalt, műsorvezetés körüli zűrzavarok eltűntek. Stohl Andrásnak végre nem kellett keresztbe beszélgetnie a versenyzőpárosokkal, megszűnt a kapkodás.

Mirelit paso doblét jártak a norvég Alessandra Queen of Kingsére. Ördög Nóra lefagyott kicsit, Juronics Tamás viszont érezte az izzást. Ennek kapcsán kitalált egy új filmet is, "Izzó jég " címen - alighanem a Lángoló Jégre gondolt. Összesen 23 pontot kapott az első páros.

T. Danny és Lissák Laura ezúttal salsázott. Az ifjú énekes (?) úgy érzi, ez a tánc sokkal közelebb áll hozzá, mint a múlt heti paso doble. Az biztos, hogy jó hangulatot csináltak, Laura pörgött, mint a búgócsiga, sőt, még puszit is dobott Szente Vajknak, aki ezek után úgy fogalmazott értékelésében, Dannyék bejelentkeztek a bajnoki címre. Ráadásul egyedül ő adott nekik 8 pontot, szóval összesküvéselmélet-hívőknek üzenem: Go!

Eszenyi Enikő és Hegyes Berci jive koreográfiájából nekem egy francia erőszaktevő története bontakozott ki. Az ifjú „garcon” beginázta az idősödő revütáncosnőt, aki tehetetlenül dőlt jobbra-balra, majd amikor kicsit kezdett magához térni, félszeg kísérleteket tett a menekülésre, hasztalan.

A zsűri szerint Eszenyi kicsit túlszínészkedte ezúttal. Nóri úgy fogalmazott, olyan volt, mint egy könnyű lepkekergetés a parkban. Hiányolta a kicsattanó energiát. Vajk persze megvédte őket, de kit nem véd meg Vajk?

Összesen 19 pontot kaptak.

Kicsit könnyen dobálózunk olyan szavakkal mint hogy „történelmet írunk”. Ezért szeretném leszögezni, annak dacára amit Stohl Buci mondott,

Csuti és Tóth Katica tehát nem írt történelmet azzal, hogy a műsorban Magyarországon ők táncoltak először country táncot. Mondjuk az sem nem véletlen, hogy még senki nem táncolt countryt a magyar Dancing in the Starsban. Azt sem igazán értem, Texasban miért teszik. Oké, egy western kocsmában bewhiskyzve elhiszem, hogy jó buli, de másnap körülbelül úgy érezheti magát az ember, mint Sheldon Cooper amikor egy geológia könyvvel ébredt az ágyban.

Az amúgy vidám hangulatúra sikerült medley 20 pontot ért a zsűrinél.

Radics Gigi és Baranyi Dávid szépen járta a tangót az Egy asszony illata zenéjére. Gigi a felvezető kisfilmben bevallotta, minden látszat ellenére gátlásos nő. A párkapcsolataiban is kifejezetten gondot okoz neki megmutatni egy másik embernek az „otthoni” Radics Gigit, aki egészen más ember, mint akit a nézők ismernek.

Akárhogy is van, Gigi egyértelműen a műsor egyik esélyesének számít – már amennyire ezt két adásból le lehet szűrni. Juronics Tamás meg is állapította, hogy az első adásban Gigi és Dávid magasra tették a lécet, ami akár problémát is okozhatna a folytatásban, de fölöslegesen aggódott értük, mert most is simán megugrották. 24 ponttal az élre törtek.

Marics Peti és Stana Alexandra produkciójában éreztem némi képzavart. Az egy dolog, hogy a Tigris és sárkány zenéjére táncoltak rumbát, de tették mindezt egy cseresznyevirág-szirmok esőjében, ami sokkal inkább Japánt jelképezi. Nekem a torii kapu is inkább a felkelő nap országát idézi, de nem láttam a filmet, lehet, hogy szerepel benne ilyesmi.

Szerintem Marics Peti fogja megnyerni idén a versenyt. Egyfelől bárki bármit mond, tehetséges a srác. Jól énekel, és nagyon erős a kisugárzása, a színpadi jelenléte.

Aztán: a kifelé mutatott kamaszosan nyegle személyisége bejön a fiataloknak. De ami a legfontosabb: közben mindezek mögött Peti képes dolgozni, ha kell. Amikor fontos, komolyan veszi a dolgokat. Jól is táncol, most pedig még az is kiderült, hogy érzései vannak.

Ördög Nóra tökéletesen foglalta össze a Marics jelenséget: „Kezdesz férfivá érni. Eddig hülyegyerek voltál.” Ezzel együtt 9 pontot adott, ami Tamás Vajk 8-asaival kiegészülve 25 pontot ért.

Csutiékhoz hasonlóan Sydney van den Bosch és Ádám Csaba is elsők lehettek. De Csutiékhoz hasonlóan ők sem írtak történelmet. Ők abban voltak elsők, hogy magyar néptáncot táncoltak. Pontosabban azt kellett volna táncolniuk. De hiába ágyaztak meg azzal a produkciónak, hogy Sydney gyerekkorában néptáncolt, már az egykori szépségkirálynő öltözetét látva tudhattuk, hiteles néptáncról itt nem lehet szó.

Sydney abban reménykedett, hogy miután a műsorban még senki nem táncolt magyar néptáncot, azt csinálhatnak amit akarnak, nincs összehasonlítási alap.

Nóri a produkció után lehűtötte: van összehasonlítási alap, a teljes magyar néptánc kultúra. Sydney mentségére el kell mondani, hogy a felkészülés során megsérült, részleges szalagszakadást szenvedett. Mindenképpen dicséretes, hogy így is vállalta a műsort, és a magam részéről a táncban nem is láttam ennek nyomát. De sajnos így is csak 17 pontot kaptak összesen. Ördög Nóra megítélte az idei legalacsonyabb pontszámot egy ötös formájában.

Erről az estéről Hunyadi Donatella és Bődi Dénes török szambája az egyik kedvenc produkcióm. Múlt héten én is kritizáltam Donatellát a komorságáért. Ennek szerencsére most nyoma sem volt, a lány végig mosolyogta a produkciót. Ráadásul a tánc is egész jó volt, habár lábban azért most is akadtak hibák. Bődi Dénes viszont fantasztikusan jól táncol.

Talán ebben a produkcióban sikerült a legjobban ötvözni a két eltérő kultúrát, a török szamba, amilyen cringe-en hangzik (hogy gyermekem szavával éljek), olyan jól működött. A zsűri is így látta, 23 ponttal jutalmazták.

Amennyire nem bírom Krausz Gábort, amikor harcias séfet játszik, annyira megkapó volt az olasz quick stepben Mikes Anna oldalán. Gábor becsületesen végigtáncolt mindent, amit kellett, és az egész produkció nagyon vidám és szerethető volt. 22 pontot kaptak.

Következett az eredményhirdetés. A zsűri ezúttal 2:1 arányban Eszenyi Enikőt mentette meg, ki tudja miért. A közönség végül Csutiékat tartotta játékban. Kicsit sajnálom Sydney Van den Boscht és Ádám Csabát, mert aranyosak voltak, de tény, hogy ezen az estén ők voltak a leggyengébbek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!