A magyar miniszterelnök szombaton tartja meg hagyományos tusványosi beszédét a 32. Bálványosi Nári Szabadegyetem és Diáktáborban.


Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba levelet küldött a Belügyminisztériumnak, amelyben a csendőrség közbelépését kéri Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde idejére.

A Maszol.hu információi szerint „szélsőséges aktivisták egy csoportja, akik Mihai Tîrnoveanuhoz köthetőek”, megzavarni készülnek a magyar kormányfő beszédét.

A cikk emlékeztet arra is, hogy a magyar miniszterelnök szerdán érkezett meg Tusnádfürdőre, miután Bukarestben informális találkozón vett rész Marcel Ciolacu román miniszterelnökkel és Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével.

A Nemzet Útja (Calea Neamului) már bejelentette, hogy ezúttal is meg akarják zavarni a minden évben fontos politikai eseménynek számító beszédet.

„A törvénynek kell mindenek felett állnia, és minden állami szervnek be kell avatkoznia, hogy megállítsák ezeket az embereket, akik cirkuszt akarnak csinálni azért, hogy megjelenhessenek a sajtóban, akik gyűlöletet szítanak és semmibe veszik a törvényt.”

– írta közleményében Borboly Csaba.

Tavaly bekiabálásokkal zavarták meg Orbán Viktor beszédét, amire a miniszterelnök úgy reagált, hogy amikor kivezették a bekiabálókat, az akkor zajló KATA-tüntetéseket is behozta a képbe.

"Udvariasan, mint a budapesti rendőrök a hidakon a narkósokkal”

- mondta a miniszterelnök tavaly a beszédében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!