Jamie Mathias 28 évesen önkezével vetett véget életének. Az angliai Harlowban élő gázszerelő nem tudta feldolgozni, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások nyomán minden megváltozott körülötte.


A Mirrornak a férfi nővére, Danielle mesélte el, hogy öccse 2020 februárjában még úgy érezte, minden szép és jó - éppen megvásárolta első saját lakását, és lelkes volt, amikor beköltözhetett.

Aztán jött a pandémia - és a karantén.

Danielle igazi partiarcként jellemezte testvérét, aki imádott társaságban lenni, és folyton megnevettette a környezetében levőket. A nő azt mondja, nagyon sokat jártak együtt bulizni, de amikor épp nem ment öccsével, Jamie akkor is kimozdult barátaival.

A bezártsághoz, az új élethez azonban nem tudott hozzászokni. A mentális egészsége rohamos romlásnak indult, úgy érezte, egyedül maradt, bezárva.

A bizonytalanság miatt eluralkodott rajta a stressz és a szorongás. Lefogyott - és attól tartott, hogy valamilyen betegség állhat a háttérben. Nővére elmondása szerint Jamie-t megvizsgálták, és nem találtak elváltozást szervezetében, de a férfi még ezek után is azt gondolta, hogy súlyos beteg lehet.

Kapott egy időpontot pszichiátriai kivizsgálásra, próbálta siettetni a dolgot, hogy minél előbb nézze meg az orvos, de már nem tudta kivárni: december 8-án öngyilkos lett.

Utolsó üzenetében megírta nővérének és sógorának, hogy mindig szeretni fogja őket. Danielle nem tulajdonított nagy jelentőséget a soroknak (hiszen gyakran üzentek ilyesmit egymásnak), és azt válaszolta neki, hogy ő is szereti. Nem sokkal később szülei kopogtak az ajtójukon, és elmondták a tragikus hírt.

Jamie Mathias még négy napig élt, gépekkel tartották életben, de december 12-én leállt az agyműködése.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!