Felajánlja segítségét a kormányzó pártnak a Budapest Pride, hogy - mint fogalmaznak - „építsünk olyan országot, ahol senkinek nem kell úgy élnie, mint Szájer Józsefnek”.

Ezzel a volt fideszes EP-képviselő múlt heti esetére céloznak, amikor a saját pártja körében köztudottan meleg, ám a nyilvánosság felé teljesen más képet mutató képviselő egy 25 fős homoszexuális orgiáról volt kénytelen elmenekülni az ereszcsatornán át.

A Budapest Pride felajánlja a Fidesznek, hogy segíti a pártot abban, hogyan tudnak elfogadó és biztonságos közeget teremteni LMBTQ tagjainak, hogy biztonságosan előbújhassanak és szabadon, hazugságok nélkül megélhessék önmagukat politikai munkájuk során

- írja honlapján a szervezet.

Mint fogalmaznak, szomorú, hogy a Fideszben látszólag bárhogyan végezheti az ember a munkáját, hiszen a megszólalók mind kiemelik Szájer elmúlt 30 éves pályafutásának érdemeit. Azonban még mindig nem elfogadott a párton belül, ha valaki a saját neméhez vonzódik.

hirdetés

KIfejtik, hogy semmi kivetnivalót nem találnak abban, ha egy férfi akár többedmagával ki akarja élni saját neméhez vonzódását, azonban problémás ez, ha mindezt a kijárási korlátozás megszegésével teszi, egy olyan párt tagjaként, amely nyíltan homofób politikát visz, ráadásul saját bevallása szerint ő maga ír egy olyan alkotmányt, amelyik jogilag hátrányosan különbözteti meg az azonos nemű párokat.

„A Fideszben, úgy tűnik, úgy lehet magas pozíciókat elérni, ha vagy heteró vagy, vagy azt hazudod magadról, hogy heteró vagy. Egy ilyen politikai közösség pedig, mint az már a napnál is világosabban látszik, megnyomorítja a tagjait”

- írja a Budapest Pride. Hozzáteszik, „Szájernek nem kellett attól félnie, hogy ha elmegy egy melegbárba, azt radikálisok Molotov-koktéllal fogják megdobálni, vagy ha részt vesz egy LMBTQ rendezvényen, azt szélsőjobboldaliak fogják megzavarni, és a rendőrség a szélsőségeseket fogja védeni a rendezvény résztvevői helyett. A magyar LMBTQ közösség számos tagjának azonban ezek a mindennapok részei. Az ünnepek közeledtével pedig rengetegen kénytelenek szembenézni azzal is, hogy a családjuk nem fogadja el őket, titkolózniuk kell előttük, vagy még rosszabb: nincs már család, ahová hazamehetnének, mert kitagadták őket.”



hirdetés