Olimpiai kvalifikációs kardvívó-világkupát rendeznek a napokban Budapesten, melyen egyéniben Márton Anna arany-, Szilágyi Áron ezüst-, Pusztai Liza pedig bronzérmet nyert, míg a női csapat kvótát szerzett a tokiói játékokra - igaz, még mindig kérdőjeles, hogy meg lehet-e rendezni majd a tavaly nyárról elhalasztott olimpiát, noha a NOB újraválasztott elnöke, Thomas Bach a napokban azt mondta, nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem az, hogyan.

Kapcsolódó

Először jutott ki az olimpiára a női kardválogatott

Kvótát ért a hazai világkupán való negyeddöntőbe jutás. A férfi csapat bronzéremmel zárt.

Bár az eseményt buborékban rendezik, a 444 görög lapokra hivatkozva ír róla, hogy a világkupára bekúszott a koronavírus: a görög Despina Georgiadou tesztje lett pozitív, így ugyan a selejtezőből főtáblára jutott, a legjobb 64 között már nem léphetett pástra.

Georgiadou klubja, a Panathinaikosz AC is beszámolt a pozitív teszteredményről a hivatalos oldalán.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου βρέθηκε θετική στον covid και έτσι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθεια της στο Παγκόσμιο κύπελλο της Βουδαπέστης όπου είχε πάρει την πρόκριση στις 32 της διοργάνωσης. pic.twitter.com/qqQOg3jwoP

- Panathinaikos A.C. (@acpanathinaikos) March 13, 2021

A külföldi résztvevők csak 72 óránál nem régebbi, negatív PCR teszttel léphettek be az országba, ezt követően egyenesen a szállásként kijelölt két hotel valamelyikébe kellett érkezniük, írta korábban a covid-protokollról az MTI. A vk magyar résztvevőinek ugyancsak be kellett költöznie a szállodába, vagyis a buborékba, ahol a bejelentkezéskor újabb PCR-tesztet csináltak mindenkivel, ezt követően valamennyi érintettnek az egyágyas szobájában kellett várnia az eredmény megérkezéséig. Az akkreditációt akkor osztották ki, amikor utóbbi tesztnek megérkezett a negatív eredménye, később pedig kizárólag a hotel, illetve a verseny színhelye között volt lehetséges a mozgás. Emellett minden újabb versenynapon, valamennyi résztvevő helyszíni gyorsteszten esett át - igaz, a 444 hozzáteszi, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ novemberi közleménye szerint ez a teszt fals negatív eredményt mutathat.

A szövetség honlapján korábban már kimondták: azért volt Budapesten a verseny, hogy a női kardcsapat kijusson az olimpiára, ami vasárnap sikerült is. A világjárvány harmadik hullámának idején 399 indulóval rendezték meg a budapesti világkupát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!