Brutálisan meggyilkoltak egy kempingező idős brit házaspárt Dél-Afrikában, majd holttesteiket egy krokodiloktól hemzsegő folyóba lökték.


Rachel és Rod Saunders élete mindössze órákkal azután ért ilyen csúf véget, hogy interjút adtak a BBC-nek. Mindketten botanikusként dolgoztak aktív éveikben, és egy kertészeti műsornak nyilatkoztak.

Három gyilkosuk feltételezhetően a szélsőséges iszlám szervezethez, az ISIS-hoz köthető – írja a Mirror.

A támadók magukhoz vették a házaspár autóját, kempingfelszerelését és telefonjait, az elhunytak hitelkártyáiról pedig mintegy 37 ezer fontot (16 millió forintot) költöttek el.

Az eset bírósági tárgyalásán elhangzott néhány vérfagyasztó szöveges üzenet, amit a gyilkos trió tagjai egymás között váltottak. Azt írták: jó zsákmány lesz, ha megölik a kufárt. A vádlottak a bíróság előtt mindent tagadtak.

Az ISIS-tól való félelmében neve elhallgatását kérő boncolóorvos azt mondta, hogy a nő holttestéről a sérülései miatt elsőre azt sem tudta megállapítani, hogy férfi-e vagy nő. Negyvenéves karrierje során csak kevés hasonlóan kirívó esetet látott. A holttestnek többek között hiányzott a jobb karja és lába, amit krokodilok falhattak fel.

A Saunders-házaspár Fokvárosban élt, onnan utaztak vidékre, hogy találkozzanak a BBC filmes stábjával. Aztán a Ngoye erdőbe mentek, ahol eltűnésük után két napig keresték őket. Míg éltek, járták a világot, és előadásokat tartottak a dél-afrikai kardvirágról, amit szenvedélyesen szerettek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!