Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mindannyian arra vágyunk, hogy boldogok legyünk. Ám sokszor túl görcsösen ragaszkodunk hozzá, túlságosan akarjuk, és éppen ezzel rontjuk el… De pontosan mit nem csinálunk jól?

1. Népszerűségre vágyunk, hogy mások majd követhessék a példánkat

Nagy valószínűséggel, ez sosem fog megtörténni. Nem szabad nagy elvárásokkal lenned az emberek iránt. Emlékezz csak a mondatra, hányszor hallottad már: "én másképp cselekedtem volna"?

2. Félünk a kudarctól

Csak az nem téved, aki nem cselekszik. El kell zárnod magadban a perfekcionista énedet. És az is jusson eszedbe, a félelem mennyi mindentől megfoszthat téged. Félsz kimondani a legerősebb érzéseidet, és talán elveszíted azt, akit mindennél jobban szeretsz. Vagy félsz véleményt nyilvánítani a főnököd előtt, és lemaradsz az előléptetésről.

A kudarc része a fejlődésünknek, általa szerzünk tapasztalatokat. És még egy fontos dolog: kilátástalan helyzet vagy megoldás nélküli probléma nem létezik.

3. Mindig a legrosszabbra számítunk

Miért, ha gondolkodhatunk pozitívan, és optimistán is hozzáállhatunk a dolgokhoz? Mindig a jót kell látnod magad előtt. Ha interjúra mész, hinned kell abban, hogy sikered lesz. Ha együtt vagy valakivel, bíznod kell abban, hogy ő is ugyanúgy érez. A gondolataink hatalmas erővel bírnak, és igen, képesek vagyunk megszerezni azt, amire kellő figyelmet fordítunk.

4. Túl sokat agyalunk, filozofálunk dolgokon. Képzelődünk

Sokszor olyan megoldásokat látunk magunk előtt, melyek sci-fi filmbe illenének. Vagy mások problémáin agyalunk, a mi szemszögünkből próbáljuk feltérképezni azt. Aztán, valószínű, hogy a beszélgetés sosem fog létrejönni, de mi már végiggondoltuk az egészet. És, persze, a legrosszabb végkifejletet látjuk mindig magunk előtt. Végül pedig rájövünk, mennyi energiát pazaroltunk el, fölöslegesen.

5. Korlátozzuk magunkat

Ha égből várod a sült galambot, rosszul teszed. Magadban kell meglelned azt a hajtókart, mely a siker irányába vezet téged. Viseld a kedvenc ingedet, a legszebb ruhádat, a legdrágább cipődet, ne várj különleges alkalmakra, ünnepekre, különösebb okra ahhoz, hogy felvedd. És ha minden nap kedved van összefutni a barátaiddal, hát menj! Ne kösd magad észszerűtlen korlátokhoz.

A boldogság egy állapot, nem egy úti cél. Nem tudjuk becserkészni, mint egy pillangót. Csakis úgy tehetjük magunkévá, ha az életünk minden egyes percét megéljük, kihasználjuk, és örömet lelünk a jelentéktelennek tűnő apróságokban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!