Valahogy ezt érzik az Európai Kézilabda Szövetségnél is, ugyanis az Ehfcl.com oldal erősorrendjében a Veszprém az előkelő második helyen áll.

Kapcsolódó

Megdöbbentő részletek derültek ki Nagy László fegyelmi ügyéről

Úgy tudjuk, a fegyelmi bizottsági meghallgatáson két koronatanú is úgy nyilatkozott, nem értett egyet saját klubja, a Pick Szeged feljelentésével.

A portál szerint a Veszprém ugyanolyan erősnek tűnik, mint korábban és Momir Ilic vezetésével a csapat már behúzta idén a SEHA Ligát is (igaz, a PPD Zagreb ellen csak hetesekkel sikerült győznie). A felkészülés során két vereséget szenvedett, augusztus közepén a Balatonfüred elleni 31-32 nem számottevő, hiszen a keret java része hiányzott. Az augusztus 28-i, Kiel elleni 35-34-es vereség viszont már férfias küzdelem és egy épülő, fiatalodó keret szép eredménye volt.

A keretből távozott Rogério Moraes (Benfica), a brazil beállóst a védekezésben a Tatabányáról érkezett Sipos Adrián próbálja meg pótolni. De már Nikolaj Markussen (TTH Holstebro), Kent Robin Tönnesen (Szeged), Vuko Borozan (al-Arabi) és Danyiil Siskarjov (Csehovszkije Medvegyi) sincs, bár ők nem tűnnek akkora veszteségnek.

Bekerült viszont a keretbe néhány fiatal (Dörnyei Borisz, Bodor Márk, Lukács Péter, Ilic Zoran), akikkel Ilics és segítője, Gulyás Péter korábban az utánpótlásban már dolgozott.

"A legfontosabb, hogy ezek a fiatal játékosok kiérdemelték a következő szintre való feljutást, hogy a felnőtt csapatban játszhassanak. Mind, egytől egyig nagyon tehetségesek. Persze én is mondtam nekik, hogy csak tehetségesnek lenni nem elég, keményen kell dolgozni minden nap ahhoz, hogy erre a szintre tényleg megérkezzenek, és lehet, hogy ez egy hosszabb ugrás lesz. Nekem edzőként az a feladatom, hogy ezeknek a srácoknak megtaláljam a helyét a rendszerben, játékidőt és meccsidőt biztosítsak számukra.

A klub jól ismerte fel, hogy most jött el az a pillanat, ahol ezeknek a játékosoknak bizalmat kell szavazni, hiszen hamarosan eljön az ő idejük is. Gyakorolniuk kell, játszaniuk kell fontos meccseken is, időt és bizalmat kell adnunk nekik, hogy bizonyíthassanak

- nyilatkozta az edző még augusztusban a klub hivatalos honlapján.

"Ha 18 évesen ilyen lehetőséget kaptam volna…"

Múlt pénteken a Digi Sportnak megerősítette, mennyire boldog, hogy tehetséges fiatalokkal dolgozhat, akikre a BL-ben is számít.

Ha én 18 évesen ilyen lehetőséget kaptam volna, le sem hunyom a szemem, csak a csarnok előtt várom, hogy végre játszhassak

- tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a sportnapilap a szegedieket tartja esélyesebbnek, csak nevetett: "Higgyünk az újságnak! Semmit sem szeretnék erről mondani, ez az ő véleménye. Mi azért vagyunk itt, hogy dolgozzunk, és csak a saját dolgainkkal foglalkozzunk."

"Tavaly meg minket tippeltek esélyesnek. Majd májusban eldől" - vélekedett ugyanerről mosolyogva Lékai Máté.

Maga mögött hagyná a csalódást a Szeged

Az EHF erőrangsorában a Szeged - a Kiel, a Veszprém, a Barca, a Kielce, a Paris Saint-Germain és az Aalborg után - a hetedik helyen áll.

"A regnáló magyar bajnok három nagy győzelemmel kezdte az új bajnoki szezont. Ezek az eredmények a majdnem tökéletes felkészülési időszak után születtek, amely során Juan Carlos Pastor csapata az összes meccsét megnyerte, kettőt a szintén BL-szereplő norvég Elverum ellen. A Szeged készen áll arra, hogy maga mögött hagyja az elmúlt szezon csalódását, és megkísérelje megszerezni a jogot a Final Fourra" - olvasható.

Juan Carlos Pastor elmondta, neki az eddigi meccseken a hozzáállás tetszett nagyon, az akarat, amelyet a csapat mutatott.

"Mindenképpen nagy pozitívum az a reakció, amit a meccsek után kapok vissza. Az elemzéseink után mindenki arra törekszik, hogy javítsa a hibáját, jól oldja meg a taktikát. Jól védekezünk, de azért még van hova fejlődni, sokat kell gyakorolnunk. A jövőbeli célunk az, hogy ne kelljen cserélnünk. Tudunk már úgy védekezni, hogy két játékost cserélünk, de az lenne a legideálisabb, hogy nem kellene változtatni. A lejátszott meccsek megmutatták, hogy ha jól védekezünk, és van egy jó kapusteljesítmény, akkor nagyon gyorsan tudunk támadni, gólt szerezni. Ez nagy erőssége lesz a csapatnak" - nyilatkozta a klub honlapján.

A keret fiatalodott, hiszen távozott Jonas Källman (Benfica), Dmitrij Zsitnyikov (Wisla Plock), Joan Canellas (Schaffhausen), Stanislav Kaspárek (Meskov Breszt) és Marko Vujin, míg a szlovák szélső, Martin Stranovsky visszavonult.

Az érkezők azonban kész játékosok, így a csapat akár öt újoncot is avathat az idei első BL-meccsen: Kent Robin Tönnesen, Imanol Garciandía, Sebastian Frimmel, Alexander Blonz és Miguel Martins első nemzetközi kupamérkőzését játszhatja a csapatban.

"Fiatalítottunk, amely az életben normális dolognak számít. Gyorsabbak lettünk, hosszabban tudunk edzeni, minőségben is előreléptünk. Az új játékosok jól haladnak, mindent megtesznek azért, hogy megtanulják a rendszert. Fontos lesz meccsről meccsre emelni a szintet, ez csapatilag és egyénileg is fontos. A BL-ben jelenleg tizenhat játékosunk bevethető, senkit sem kell pihentetnünk, erre ott a magyar bajnokság" - mondta Pastor.

A csapat szerda délután megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában is, első mérkőzést idegenben, a Montpellier otthonában vívja.

A magyar csapatok programja az 1. fordulóban

Szerda, A csoport
18.45: Montpellier (francia) - Pick Szeged

Csütörtök, B csoport
18.45: Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain (francia)

Az A csoport csapatai
Pick Szeged
PPD Zagreb (horvát)
Aalborg Handbold (dán)
Elverum (norvég)
Vardar Szkopje (északmacedón)
Montpellier (francia)
Meskov Breszt (fehérorosz)
THW Kiel (német)

A B csoport csapatai
Telekom Veszprém
Flensburg-Handewitt (német)
Barca (spanyol)
Dinamo Bucuresti (román)
Kielce (lengyel)
Motor Zaporizzsja (ukrán)
FC Porto (portugál)
PSG Handball (francia)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!