A támogatás mértéke 60 millió forint.

Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a BioTechUSA-cégcsoport történetének eddigi legnagyobb értékű adományával támogatta a Magyar Kórházszövetséget, valamint a szervezet közvetítésével országosan 91 kórházi intézményt. Az együttműködés során 15 000 doboz prémium vitaminkészítményben részesül 5000 fő, sürgősségi betegellátásában dolgozó ápoló a szervezet által meghatározott kritériumoknak megfelelően. A támogatás mértéke 60 millió forint.

Magyar tulajdonú nagyvállalatként a hazai egészségügyért

A BioTechUSA-cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programja során eddig 33 civil szervezetet és kórházat támogatott közel 200 millió forint értékben és 45 000 doboz terméket adományoztak. Kizárólagos magyar tulajdonban lévő nemzetközi nagyvállalatként a program legfontosabb célja a hazai egészségügyi intézmények felszerelése és korszerűsítése nélkülözhetetlen terápiás, rehabilitációs és diagnosztikai eszközökkel, a kórházi dolgozók immunvédelmének biztosítása termékekkel, valamint különböző egészségügyi célok támogatása készpénzadományokkal.

Középpontban a sürgősségi betegellátásban dolgozó ápolók

Az Ápolók Nemzetközi Tanácsa 1974-ben választotta május 12-ét az Ápolók Nemzetközi Világnapjának, melyet 1982-től Magyarországon is megtartanak. Ez az apropó hívta életre

A szervezet közvetítésével országosan 91 kórházba jutnak el a vállalat C-, D- és multivitaminjai, többek között a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórházába, a Békés Vármegyei Központi Kórházba, a Debreceni Egyetem Klinikai Központba, a Mohácsi Kórházba és a Szent Borbála Kórházba.

Kifejezni támogatásunkat azok iránt, akiknek az egészségünket köszönhetjük

Az adomány átadásán a BioTechUSA-cégcsoport társtulajdonosai, Lévai Bálint vezérigazgató és Lévai Balázs kereskedelmi igazgató vettek részt, a Magyar Kórházszövetséget pedig Dr. Velkey György János elnök, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója képviselte.

Nemcsak nehezebb körülmények között kell ellátniuk mindennapi tevékenységüket, de sokszor maguk is nehezebb szociális és gazdasági helyzetben vannak, szerepük ugyanakkor jelentős és nélkülözhetetlen.

" Dr. Velkey György János szerint az ápolói életpálya borzasztóan nehéz, hiszen „nemcsak erős szakmai igényességre és tudásra van szükségük, de humánumra és fizikumra, valamint ritka lelki-szellemi kompetenciákra is. Általában három műszakban kell, hogy helyt álljanak, ráadásul éjjel-nappal jelen kell lenniük. Ezt nagyon nehéz összeegyeztetni a családi élettel. Többségük vidékről jár be, így a munka akár sok utazással is párosulhat. Munkájukból adódóan rengeteg feszültséget hordoznak magukban, napi szinten élik meg a betegek élet-halál küzdelmét, melyben döntő szerepük van. Mindezeken túl kevés az ápoló a betegek mellett, ráadásul sok adminisztrációval is jár a munkájuk. Magas a szakképzett ápolók hiánya Magyarországon, így túlfeszített helyzetben vannak, hiszen sokszor 20-40 ágyas osztályokra csupán 1-1 ápoló jut éjszakánként. Mivel az ilyen volumenű, közvetlenül a kórházak belső életét, a kórházi munkatársakat segítő aktivitás nem mondható gyakorinak, ezért különösen hálásak vagyunk a BioTechUSA-nak” - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke.

„Mi a BioTechUSA-cégcsoportnál őszintén hisszük, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon. Küldetésünk nem lehetne sikeres az egészségügyi intézmények elkötelezett munkája nélkül, így kötelességünknek érezzük, hogy vigyázzunk azokra, akik vigyáznak ránk és folyamatosan a gyógyulásunkért dolgoznak. A magyar orvosok és ápolók kemény munkát végeznek, éppen ezért nagyon fontos, hogy talpon tudjanak maradni és másokat is talpra állíthassanak. Köszönjük a Magyar Kórházszövetség hiánypótló munkáját, akiknek köszönhetően termékeinkkel országszerte támogathatjuk a sürgősségi betegellátásban dolgozókat” – mondták az együttműködés kapcsán társtulajdonosaink, Lévai Bálint vezérigazgató és Lévai Balázs kereskedelmi igazgató.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!