Ha lenne ilyen előterjesztés, megvizsgálnák, de jelenleg nincs ilyen. Tehát a kormánynak nincs tervben a foglalási díj bevezetése.


A Belügyminisztérium határozottan cáfolta azt a hírt, miszerint Takács Péter egészségügyi államtitkár egy balatonfüredi konferencián az ezerforintos egészségügyi foglalási díj bevezetéséről beszélt volna, írja a hvg.hu.

A Népszava korábban arról számolt be, hogy a Medicina2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség egyik vezetőségi tagja, Pál Miklós, a közönség soraiból vetette fel az ötletet:

A cikk szerint Takács erre úgy reagált, hogy ez az elképzelés jobban kezelhető lenne, mint a vizitdíj, és megvizsgálják a lehetőséget.

A Belügyminisztérium közleményben utasította vissza ezt az állítást. Elmondásuk szerint Takács Péter az esemény végén arra hívta fel a figyelmet, hogy

Ugyanakkor nyomatékosan kiemelte: a kormánynak nincs tervben a foglalási díj bevezetése.

Guláys Gergely is reagálta sajtóhírre, szerinte nincs arról szó, hogy kórházi napidíjat vagy vizitdíjat akarnának bevezetni, arról van szó, hogy helyes-e az, hogy valaki nem megy el egy általa lefoglalt időpontra.

Egyébként korábban a csütörtöki kormányinfón Gulyás említette, hogy szerinte nem helyes, hogy nem mennek el az időpontra az emberek, de azt is kiemelte, hogy ennek semmi köze a vizitdíjhoz.