A műsorszolgáltató tisztázta, hogy ki kellett volna jelentenie, hogy orvosi csapatok és fordítók segítették az IDF-et a műveletben, ezt a hibát állításuk szerint percekkel később kijavították.


Az izraeli védelmi erők (IDF) éjszaka rajtaütöttek Gáza legnagyobb kórházán, ahol palesztin civilek ezrei találtak menedéket.

Az Al-Shifa kórházban tartózkodó összes embert, beleértve a betegeket és az orvosokat is, felszólították, hogy hagyják el a kórházat, miközben az izraeli katonák minden osztályt átkutatnak, jelentette az Al Jazeera Arabic. Mohammed Zaqout, a gázai kórházak igazgatója elmondta, hogy tankok is behatoltak az orvosi komplexumba.

Az izraeli hadsereg azt mondta, hogy „precíz és célzott műveletet hajt végre a Hamász ellen az Al-Shifa kórház egy meghatározott területén”. Figyelmeztette az „illetékes gázai hatóságokat”, hogy a kórházon belül minden katonai tevékenységet be kell szüntetni. „Sajnos nem így történt.”

A Hamász és a kórházi személyzet többször is tagadta a vádakat.

Az akcióról szóló tudósításában a BBC arról számolt be, hogy izraeli csapatok orvosokat és arabul beszélő embereket vettek célba a gázai Al-Shifa kórházban tartott rajtaütés során.

ezen fogalmak keveredtek össze a sajnálatos mondatban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!