Nagy-Majdon József nem érti hogy ezzel mi a probléma, a város költségvetése rendezett. A helyiek szerint azért jobb helye is lett volna a pénznek.


Egy rokonát és a barátait vitte el a bátonyterenyei polgármester a város költségén a németországi Fradi-meccsre - írja a Blikk. Nagy-Majdon József a lapnak azt mondta, hogy jutalomnak szánta az utat, és ehhez senkinek semmi köze.

A polgármester a leverkuseni útra a szomszéd település, Mátranovák falubuszát bérelte ki, a költséget pedig az önkormányzat büdzséjéből fedezte. Ahogy az autópálya díjakat és az üzemanyagot is.

Nagy-Majdon József az utazás tényét elismerte a lapnak, azt azonban nem értette, hogy mi ezzel a gond.

– mondta lapunknak Bátonyterenye első embere.

Az egyik helyi lakos azonban a Blikknek arról beszélt, hogy a múlt héten tárgyalt a képviselő testület arról, mekkora lyuk van a település büdzséjében.

„Lehet, hogy az önkormányzati fradizás szabályszerű, de hogy arcátlan, etikátlan, ráadásul botrányos, az egészen biztos. A városban mindenki tudja, kik voltak az utasok,

- mondta a neve elhallgatását kérő bátonyterenyei lakos.

A mátranováki polgármester, Bodor Ernőné azt mondta, hogy egy személyben döntött a település kisbuszának kölcsönadásáról, de szabályszerű szerződést kötöttek, és Bátonyterenye fizetett nekik a bérlésért. Azt azonban nem árulta el, mekkora összegről van szó.

A Blikk számításai szerint azonban a bátonyterenyeieknek

Arról azonban Nagy-Majdon József már nem beszélt, ki fizette a meccsjegyeket, a szállást, az étkezést, ami már bőven félmillió forint fölé duzzaszthatja a költségeket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!