A Kováts Kriszta által rendezett darabban a belső monológok Szirtes Edina Mókus megzenésítésében szólalnak meg.


Új ősbemutató lesz a Baltazár Színházban március 3-án. Vörös István: Segítség, segítek! darabját Kováts Kriszta rendezésében mutatja be a társulat.

A darabban két család sorsa ütközik: egy kárpátaljai származású kutatóorvosnő vak fiával menekül a háború elől Magyarországra. Az otthonukat az oroszok lebombázták, semmijük sem maradt, ukrán férje otthon marad harcolni és ellenállni. A családot egy magyarországi tudós kolléga fogadja be a lakásába. Az orvosok tíz éve egy konferencián találkoztak, ahol egy futó kaland – konferenciaszerelem – is megesett köztük, innen az ismeretség.

Hogy fogadja a kialakult helyzetet a feleség és a kamasz lányuk? Tudják-e folytatni a korábbi életüket, ahogy szeretnék? Sikerül-e a kényes helyzetből jól kijönnie a három felnőttnek és két kamasznak? A házasság problémáit hogyan erősíti fel ez a nem mindennapi helyzet és a feltörő emlékek? Az ukrán fiú és a magyar lány közötti első ellenszenv hogyan változik szerelemmé? Mi az a külön nyelv, amin a szerelmesek egymással kommunikálnak, de a többiek azt nem értik? És mi történik, ha vége a háborúnak és a család visszatérhet Ukrajnába?

A zene és a ritmus kiemelt jelentőségű: egy ütőhangszeres élőben kíséri a jeleneteket és az énekeket. Az ütőhangszerek ütései a menekültekben a háború zaját idézik fel, de a szereplők lelkében dúló háború zaját is kifejezik. A zene, a ritmus és a szöveg egymásba játszó szövete adja majd meg az előadás elemelt, költői stílusát – a Baltazár színészei előadásában.

Jegyek kaphatók a jegy.hu-n ITT

ALKOTÓK:

író: Vörös István, zene: Szirtes Edina Mókus, rendező: Kováts Kriszta

SZEREPLŐK:

Medetz Attila, Kovács Panka, Kocsi Zsófi, Keresztes Anna, Klabacsek Dániel

Perger Guszty (ütőhangszerek)

A színházról bővebb információk ITT

A Baltazár Színház független színház, amely nemcsak profi előadásokat hoz létre, hanem egyszersmind fontos társadalmi feladatot is ellát: munkát és megélhetést biztosít sérült emberek számára, valamint a művészet segítségével segíti a többségi társadalmat a sérült emberek integrációjában.

Ha szeretéd támogatni a Baltazár Színházat, akkor annak módjairól ITT olvashatsz bővebben.

Rendszeresen vagy egyszeri támogatással:

Forint összegekre: HUF: 10918001-00000062-66480004, IBAN: HU45 1091 8001 0000 0062 6648 0004

Euro összegekre: EUR: 10918001-00000062-66480011, IBAN: HU50 1091 8001 0000 0062 6648 0011

Unicredit Bank Zrt., H-1054 Budapest, Szabadság tér 5-6., BIC/SWIFT: BACXHUHB

VIDEÓ: Én meg az Ének – Olyannak láss (feat. Baltazár Színház, Bródy János + Kirschner Péter)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!