Ez minden idők legnagyobb magyarországi eurojackpot-nyereménye.


Mi is írtunk róla, hogy magyar telitalálat született az Eurojackpoton, a játékos nyereménye mintegy bruttó 31 milliárd forint.

Ez minden idők legnagyobb magyarországi eurojackpot-nyereménye. A nyertesnek 90 napja van, hogy jelentkezzen nyereményéért.

A több mint 31 milliárd forintból 15 százalékot kell adózni, de így is megmarad neki több, mint 27 milliárd forint - írja az RTL.hu.

A portál szerint a 27 milliárd forintot 1 millió 350 ezer darab 20 ezresből lehetne összerakni. Ebből mintegy 43 millió liter már nem ársapkás benzint lehetne venni. De 18 ezer ember elutazhatna belőle a Maldív-szigetekre.

Az RTL Híradó megkérdezett egy pénzügyi szakembert, aki azt tanácsolta, hogy a győztes először azon gondolkodjon el, hogy a lottónyertesek többsége néhány éven belül elveszíti vagyonát. Nem kell sietve bármilyen döntést hoznia, tanuljon meg a pénzzel bánni, és hogy minek milyen következménye lehet. De belevághat bármibe, akár pénzügyi vagy ingatlan vonalon, de előbb kisebb léptékben próbáljon ki mindent - javasolta Sándorfi Balázs a Bankmonitor ügyvezetője.

„A nagy nyertessel kapcsolatban semmilyen információt nem közöl a Szerencsejáték Zrt. Kizárólag akkor, ha ő engedélyt ad számunkra. Az elmúlt 31 évben erre nem került sor" – mondta el Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!