York hercegnéje jelenleg Ausztriában gyűjti erejét, mindössze néhány hónappal azután, hogy mellrákkal megműtötték, jelentették be barátai tegnap este.


A 64 éves yorki hercegnőnél rosszindulatú melanómát, diagnosztizáltak, miután júniusban több anyajegyét eltávolították, adta hírül a Daily Mail.

Az egyiket rosszindulatúként azonosították, és most további orvosi vizsgálatok szükségesek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a rákot a korai stádiumban elkapták. A melanoma egyfajta bőrrák, amely a test más területeire terjedhet, főként a nap vagy a szoláriumok ultraibolya fényének hatására.

A hercegné szóvivője tegnap este azt mondta, hogy

de azt mondta, hogy „továbbra is jó hangulatban van. A hercegné köszönetet akar mondani az egész orvosi csapatnak, amely támogatta őt, különösen a bőrgyógyászának, akinek ébersége biztosította, hogy a betegséget akkor észleljék, amikor az volt”.

A hercegnőt Dr. Andrew Furness, a londoni Royal Marsden Kórház onkológus tanácsadója, valamint Catherine Borysiewicz, a londoni VII. Edward Király Kórház bőrgyógyásza fogja kezelni.

Katalin hercegnőt a múlt héten szállították kórházba, hogy hasi műtétet tervezzenek, és akár három hónapos pihenést és gyógyulást igényel otthonában. A műtét oka ismeretlen, bár a források szerint nem rákos jellegű.

Ugyanazon a napon, amikor Kate-et megműtötték, bejelentették, hogy Károly király a következő héten megnagyobbodott prosztata kezelésére szorul.

Sarah hercegnő a Teenage Cancer Trust védnöke, és 2019-ben beszélt a Breast Cancer Foundation gáláján. Idősebb lánya, Beatrice hercegnő a British Skin Foundation védnöke, és bőrrákos betegekkel dolgozott. A hercegnő apjánál, Roland Fergusonnál prosztatarákot és bőrrákot diagnosztizáltak a halála előtti 10 évben.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!