Hihetetlen lélekjelenléte volt annak a 6 éves amerikai kisfiúnak, aki végignézte, hogy két fegyveres rabló tüzet nyit a szüleire, anyját agyonlövik, apját pedig egy nyaklövéssel terítik le. Az autóban rejtőzködő Brandon édesapja telefonjáról hívta ki a rendőrséget - írja az Indy Star.

A 40 éves Johnathan Hochstetler defektet kapott lakókocsijával másfél órányira Indianapolistól. Felesége jött érte egy vontatókocsival és hatéves fiukkal, Bradonnal. A férfi ki is cserélte a lyukas autógumit, ám akkor vették észre, hogy a vontatókocsi lámpája nem működik. Miközben feleségével azt szerelték, két férfi közelítette meg őket, fegyvert ragadtak, és arra kényszerítették a szülőket, adják át minden értéküket, különben agyonlövik őket.

Pénzükkel és a nő telefonjával a kezükben távoztak, ám az apa későbbi vallomása szerint hirtelen visszafordultak és minden figyelmeztetés nélkül lőni kezdtek.

Felesége, Wilma azonnal meghalt, míg férjét a nyakán találta el a golyó. Az incidenst a kisfiú az autóba bújva hallgatta végig, és volt annyi lélekjelenléte, hogy édesapja telefonjába bepötyögje a 911-es amerikai segélyhívót, és kihívja a rendőrséget.

A kiérkező helyszínelők az édesanyát már nem tudták megmenteni, az apát viszont súlyos sérülésekkel, de élve vitték kórházba, az orvosi becslések szerint fel fog épülni. A kisfiút a rokonokhoz vitték, akiknek Bradon azt mondta, hogy

hirdetés

"azt kívánom, bárcsak ne lőttek volna rá anyura", ám úgy vélik, hogy a kisfiú nem egészen fogta még fel, mi történt, mert azt hiszi, édesanyja haza fog jönni.

A házaspárnak Bradonon kívül még három gyermeke van.

Az indianapolisi rendőrségnek egyelőre nem sikerült kézre kerítenie a két elkövetőt, akik sikeresen menekültek el a tett helyszínéről. A nyomozás érdekében több információt nem közöltek az esetről.



hirdetés