Robinho és öt társa egy milánói diszkóban erőszakolt meg egy 23 éves nőt még 2013-ban. A csatár végül Brazíliában vonul majd börtönbe a történtek miatt.


Egy brazil bíróság úgy döntött, hogy helybenhagyja az olasz bíróság nemi erőszakkal kapcsolatos ítéletét Robinho ügyében, írja a The Guardian. Ezt azt jelenti, hogy a Real Madrid, a Milan és a brazil válogatott egykori csatára kilenc évre börtönbe vonul nemi erőszak miatt.

A 100-szoros válogatott labdarúgó és barátja, Ricardo Falco, valamint négy társuk előbb egy diszkóban leitattak, majd csoportosan megerőszakoltak egy 23 éves nőt Milánóban még 2013-ban. A milánói bíróság emiatt 2017-ben kilenc év börtönre ítélte Robinhóékat, majd az ítéletet 2020-ban a fellebviteli bíróság, 2022-ben pedig az olasz legfelsőbb bíróság is jóvá hagyta. A Brazíliában élő 40 éves Robinho következetesen tagadta a történteket.

Mivel Brazília és Olaszország között nincs kiadatási egyezmény, ezért csak a brazil hatóságokon múlt, hogy mi lesz a labdarúgó sorsa. Végül a dél-amerikai ország legfelsőbb bírósága szerdán közölte, hogy Robinhónak hazájában kell börtönbe vonulnia.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!