Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Néhány jellemzője az emberi testnek, mellyel az emberek alig 5% rendelkezik!

Mindnyájan különbözőek vagyunk egymástól, és rendelkezünk egyéni jegyekkel, de van néhány olyan testi jellemző, melyekkel az emberek alig 5% rendelkezik csak. Ezek a jellemzők, viselőik számára áldást jelenthetnek abban az esetben, ha hiszen bennük, viszont olyan is van, aki hátrányként fogja fel ezeket a jellemzőket.

Nézzük akkor, melyek is ezek a genetikai rendellenességek, melyekből előny kovácsolhatunk önmagunk számára, ha rendelkezünk velük?

1. Kemény csontozat

- néhány ember rendelkezik ezzel a génmutáció eredményével, mely következtében szinte törhetetlen a csontozatuk és bőrükön is kevésbé látszanak az öregedés jelei. Ennek azonban akkor van hátránya, ha idős korban ízületi vagy csípőműtétre kerül sor, mivel az erős csontok akadályt jelentenek a beavatkozás során.

2. "Arany" vér

- nos, nem a szó valódi értelmében! Jellemzője, hogy az ezzel rendelkező személyek vére nem tartalmaz antigéneket. Ezt 1961-ben fedezték fel, és napjainkban mindössze 40 személyt ismernek, aki nullás RH-val rendelkezik.

3. Hosszú tenyérizmok

- ez a fára mászó ősök hagyatéka számunkra. Ennek ellenőrzésére helyezzük ujjainkat a képen látható pozícióba. Ha nem rendelkezünk vele, ne csüggedjünk, hiszen valószínű erre már nem lesz oly nagyon szükségünk a létfenntartáshoz.

4. Dupla szempillasor

- melynek egyik legbüszkébb viselője, a híres hollywoodi filmcsillag, Elizabeth Taylor volt. Bár ez egy plusz szépséget kölcsönöz viselőjének, sokszor eredményezhet kellemetlen szemirritációt is.

5. Lyuk a fülek mellett

- Ez egy veleszületett rendellenesség, amely a magzati fejlődés során alakul ki, és az emberek mintegy 5%-át érinti. Úgy tartják, hogy ez egy emlékeztető jel arra vonatkozóan, hogy az ember ősei valamikor kopoltyúval rendelkeztek. Ez a "lyuk" gyakran genetikailag öröklődik, és az egyik vagy mindkét fülön jelentkezhet. Sebészeti úton eltávolítható, de önmagában nem veszélyes.

6. Plusz bordák

- a nyaki gerinc tájékon helyezkednek el és méretük különböző lehet.
A legtöbb esetben ezek nem befolyásolják egy személy egészségét és jólétét, de néha lenyűgöző méretei miatt kényelmetlenséget okozhat.

7. A "láthatatlan" színárnyalatok felismerése

- ez a tulajdonság inkább a nőket jellemzi, azaz képesek még a legkülönlegesebb színárnyalatok megnevezésére is. Ez az X kromoszóma mutációjának köszönhető, mely lehetővé teszi tulajdonosa számára, hogy közel 99 millió féle színt felismerhessen, míg az átlagember, ezzel szemben 1 millió szín megkülönböztetésére képes.

8. Kevés alvásigény

- mely idő alatt ezek az emberek teljes mértékben képesek a regenerálódásra. Ezzel a szerencsés jellemzővel rendelkezett Margaret Thatcher, Salvador Dali, Winston Churchill és Nikola Tesla is. Ezen emberek esetében a DEC2 gén mutációja fedezhető fel.

9. A koleszterinszint növekedésének lehetetlensége

- csak a nagyon "szerencsés" embereket érinti, esetükben kevés a valószínűsége a szív - és érrendszeri betegségek kialakulásának és ez a PCSK9 gén mutációjának köszönhető.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!