Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Te is rettegsz a pókoktól? Nyugi, a környékünkön található pókok többnyire ártalmatlanok, de az igaz, hogy külsejük miatt kissé ijesztőek lehetnek. Ha már a kereskedelemben kapható rovarirtók nem használnak, akkor itt az ideje, hogy kipróbált a természetes módszereket.

Nézzünk 9 természetes módod, amelyekkel távol tarthatjuk otthonunktól a pókokat:

1. Borsmentaolaj mosogatószer

3 adagnyi vízben oldj fel 1 tk. folyékony mosogatószert és 1 tk. borsmentaolajat. A keveréket jól vegyítsd össze, majd töltsd egy szórófejes üvegbe. Rázd alaposan össze és máris kész a természetes házi rovarírószer.

2. Fahéj

A pókok utálják a fahéj illatát. Helyezz el a lakás minél több pontján egy-egy fahéj rudat és meglásd, egy pók sem fogja megzavarni a nyugalmadat.

3. Menta

Másik kitűnő megoldás a menta illóolaj, amelyet vattapamacsokba csepegtetve a lakás különböző pontjaira helyezhetünk el. Nem csak megvéd a váratlan vendégektől, hanem légfrissítőként is megállja a helyét.

4. Gesztenye

A szelíd- és a vadgesztenye is egyaránt hatékony, ugyanis olyan anyagot tartalmaznak, amelyre a pókok érzékenyek, ezért messziről elkerülik.

5. Sós víz

Sós oldattal is ki lehet végezni a pókokat, csupán fél deci vízre és 100 g sóra lesz szükséged, amelyet alaposan összevegyítve egy szórófejes üvegbe önts és közvetlenül a pókokra fújva használhatod.

6. Fehér ecet

A pókok az ecet szagától is épp annyira irtóznak, mint a fahéjétól. Egy deci ecetet vegyíts fel ki vízzel és fújd a pókra.

7. Citrusfélék héja

Ha hosszas megfigyelés után rájövünk, hogy a pókok hol szeretnek leginkább tanyázni a lakásunk területén, akkor arra a helyre tegyünk citrushéjat, ugyanis ettől is fejvesztve menekülnek.

8. Cédrus vállfák

Ha szekrényünk ruhadarabjait is biztonságban akarjuk tudni, akkor használjunk cédrusból készített vállfákat,

9. Kókuszolaj

A kókuszolaj talán az egyik legmeglepőbb pókriasztó szer. 1/3 - 2/3 arányban keverjünk össze kókuszolajat és vizet, majd egy szórófejes üvegben jól elegyítsük a keveréket. Alaposan fújjuk be a lakást és még csak a környék közelibe se fognak jönni a nyolclábúak.

Ne feledd! Annak ellenére, hogy a pókok ijesztőek, nagyon is hasznosak, így ha egy mód van rá, ne öld meg őket! Ha nem zavarod őket, ők sem fognak zavarni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!