825 millió forintot ad a kormány az idei költségvetésből a katasztrófavédelemnek a csípőszúnyog-ártalom elleni hatékonyabb védekezésre - derült ki a szerdán megjelent Magyar Közlönyből.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtökön jelentette be, hogy plusz forrást biztosítanak a szúnyogirtásra.

A határozat a védekezés fokozására adja a többletforrást, s azonnali intézkedést ír elő a pénzügyminiszternek.

A dokumentumban azt is írják, hogy a szúnyoggyérítési program ütemtervének összeállítása során figyelembe kell venni a turisztikai szempontokat, különösen a turisták által nagy számban látogatott területeket és a nagy érdeklődésre számot tartó turisztikai rendezvényeket.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn azt közölte, hogy országszerte rovarszakértők vizsgálják, hogy hol van a legtöbb a vérszívó, s a gyérítést azokra a településekre koncentrálják.

Április 30-a óta 570 településen, összesen 251 ezer hektáron irtották a vérszívókat. A szúnyograjzás miatt a következő hetekben több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés, mint eddig.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>