A tárca szerint eddig csak az EU miatt nem valósult meg a béremelés, de amint megérkeznek az uniós források, három lépésben növelik a pedagógusfizetéseket.


„Minden idők legnagyobb pedagógus-béremelését tervezzük” – írta a Belügyminisztérium a pedagógusnap alkalmából az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

A tárca közleménye szerint „a béremelést eddig is csak az késleltette, hogy Brüsszel húzza az időt, és nem fizeti ki a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Amikor megérkeznek a hazánkat megillető uniós források, soha nem látott mértékű pedagógus-béremelés valósul meg.”

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a kormány 2023 januárjától 10 százalékos pedagógus-béremelést előlegezett meg. Az írták, miután megérkeznek Magyarországra az uniós források,

A Belügyminisztérium közleményében köszönetet mondott a pedagógusoknak lelkiismeretes munkájukért.

A Pedagógusok Szakszervezete az RTL-hez eljuttatott közleményében ugyancsak háláját fejezte ki az oktatásban dolgozók felé.

Emellett köszönetet mondtak azoknak is, akik kiálltak az oktatás ügye mellett az elmúlt időszakban, támogatták a sztrájkokat, tüntetéseket, tiltakozó akciókat.

Forrás: MTI, RTL


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!