Az emberi erőforrások minisztere 8 millió forint közpénzt ítélt meg a P. Management Szolgáltató Kft.-nek az Edda koncertjének megvalósítására - szúrta ki a 24.hu a Nemzeti Kulturális Alap honlapjára felkerült információt.

Az Edda Művek március 7-én a Papp László Sportarénában ünnepli meg első albumuk 40. születésnapját, ezt tolta meg Kásler Miklós 8 milliónyi közpénzzel.

A lap felhívja a figyelmet, hogy nem ez az első eset, hogy az Eddát miniszteri keretből segítik: 2018-ban még Balog Zoltán ítélt meg saját keretéből 6 milliót forintot egy szintén Papp László Sportarénában megtartott koncertre, illetve duplaalbum kiadására.

A miniszternek lehetősége van saját támogatási keretből segíteni kulturális szereplőket. Az így megítélt összegek minden hónapban az NKA honlapjára kerülnek fel.

Idén januárban az Eddánál csak maga az Emberi Erőfrrások Minisztériuma és a tatai Aranykert Kulturális és Művészeti Egyesület kapott több pénzt Káslertől.

hirdetés

De szintén 8 millió forint jutott "a 2020. évi Rákomsmentén megrendezésre kerülő Keresztúr nevű települések XXI. nemzetközi találkozója előkészítésére".


hirdetés