Nyolc hónap alatt 4000 milliárd forintot költött a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból a portfolio.hu összesítése szerint.

Újabb 82 milliárd jutott például a Budapest-Belgrád vasútvonal majdnem teljesen titkosított megépítésére. Ez is része annak a 860 milliárdnak, amit a kormány december 24-én különített el „a járvány hatásainak csökkentésére”.

Az áprilisban létrehozott Gazdaságvédelmi Alapon keresztül eddig összesen több mint 4000 milliárd forintot költött el a kormány - ez a teljes magyar GDP közel 9 százaléka.

A Portfolió szerint még ennél is több, összesen a GDP 28 százalékára rúgó összeg ment el 2020-ban a gigantikus méretű mentőcsomagra. A lap ezt a Pénzügyminisztériumtól kapott tájékoztatásra alapozza. Eredetileg 9200 milliárd forintos intézkedéssorozatról beszélt a kormány, de a mostani növekménnyel együtt ezt 3400 milliárddal meghaladhatták, így jött ki a hatalmas összeg.

Arról korábban mi is írtunk, hogy szenteste napján az önkormányzatoknak kiosztott 28,6 milliárd forintnyi összeg nagy részét fideszes vezetésű városok és kerületek kapták.

hirdetés

A Momentum szerint a kormány még karácsonykor is békétlenséget szít a pénzosztással.

Eközben a kórházak adósságának csökkentésére 44,5 milliárd, míg sportberuházásokra összesen 43 milliárd jut.

Nem jár rosszul a kormányhoz közel álló Mathias Corvinus Collegium sem: fenntartója, a Tihanyi Alapítvány 94,5 milliárd forinthoz jutott hozzá.

Az RTL Híradójának teljes riportja:



hirdetés