A Mi Hazánk alelnöke kérte ki az adatot a Belügyminisztériumtól. Novák Előd szerint már a „népírtás szintjére emelkedett a magzatok elhajtása”.


73 632 doboz 72 órás, „sürgősségi fogamzásgátló” gyógyszert váltottak ki a patikákban 2020 január és 2022 augusztus között - ez derül ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettesének írásbeli válaszából, amit a Mi Hazánk képviselője, Novák Előd kérdésére adott. A választ a HVG szúrta ki.

Novák a kérdésében azt írta, hogy

A Mi Hazánk alelnöke szerint a KSH 22 ezres számánál több lehet a valós adat, mert csak a „sebészi magzatelhajtásokat mutatják ki, négy másik abortusztípust nem számolnak”.

A HVG cikkében emlékeztet: az elmúlt öt év statisztikái alapján az abortuszok száma csökken, és az ezer élve születésre eső 237 abortusszal Magyarország az európai középmezőny elején van. A G7 korábbi elemzése szerint pedig

Tavaly szeptemberben nagy port kavart, mikor Pintér Sándor átírta a magzati élet védelméről szóló 1992-es törvény végrehajtásáról szóló részt. A módosítás lényege az volt, hogy a szívhang meghallgatásához kötötték az abortusz elvégzését.

A rendelet ellen a Kossuth térre szerveztek tüntetést, ahol a tiltakozók többek között azt üzenték a belügyminiszternek:

A tüntetésről készült videónkat itt tudod megnézni, a témában írt véleménycikkünket pedig itt találod.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!