Sokkolta a lakókat, hogy reggel láncfűrésszel estek neki a munkások az egyik IX. kerületi utca fáinak. Egy társasház építése miatt több mint egy tucat fát vágnak ki közterületről, köztük van olyan is, ami már 70 éves - számolt be az RTL Híradó.

A lakók azt mondják, őket senki nem értesítette, a láncfűrész hangjára ébredtek reggel. Ezután az utcára mentek és a növények elé álltak, ahol kérdőre vonták a munkásokat, hogy van-e engedélyük a fák kivágására. Végül rendőrök érkeztek a helyszínre és mindenkit igazoltattak.

A fák kivágására a jegyző adott engedélyt, mert azok belógtak az építkezés területére. Baranyi Kriszta képviselő is a helyszínre ment és rögzített a fák kivágását is. Az RTL Híradónak azt mondta, a képviselő-testület tudta nélkül történt minden.

A hivatal állítja, a beruházó háromszor több fát ültet majd a régiek helyett és 7,6 millió forintot is fizet az önkormányzatnak. A lakókat pedig azért nem értesítették mert erre nem volt szükség, mert csak a beruházó az ügyfél. Az RTL Híradó megkereste a véget is, ahol megerősítették azt, amit az önkormányzat mondott, illetve azt is hozzátették, hogy a szerintük eddig elhanyagolt területet az épület előtti új közösségi térrel és új fák ültetésével rehabilitálják.

Az RTL Híradó riportja: