Régen a lányok simán felvettek rövid kabátokat csípő nadrággal. Napjainkban a hosszú kabátok nagyjából takarónak néznek ki, amiből éppen csak a bokánk látszódik ki. Sajnos a téli divatot nem mi, hétköznapi használók alakítjuk, hanem a divattervezők, akik kevésbé veszik figyelembe az évszak körülményeit. Természetesen vannak jól bevált divattrendek, amelyeket akár 10 évig is hordhatunk bármiféle kellemetlenség nélkül.

A Bright Side viszont most 9 olyan egykori trendet gyűjtött össze, ami nem mindig működött a téli évszakban, mégis hatalmas sikereket futottak be.

1. Plüss bunda

Néhány szezonnal ezelőtt, mindenki műszőrméből készült plüss kabátokra vágyott, manapság viszont már kezdi elveszíteni a varázsát. Végül kiderült, hogy ha a hőmérséklet 0°C alá esik, már nem is bizonyulnak melegnek ezek a kabátok - hacsak nem minőségi anyagból készültek.

A stylistok ajánlása az, hogy a plüss kabátok helyett inkább viseljünk gyapjú kabátokat, mert sokkal inkább melegen tartanak, így tehát egy praktikus alternatíva.

2. Szűk térdcsizma

A szűk, hosszú csizmák magas sarokkal talán a legközkedveltebb divat volt az utóbbi években. Tipikusan szoknyákkal, ruhákkal vagy szűk farmerekkel hordták őket. Manapság viszont a bővebb szárú csizmák a divatosak, nem akadályozzák a mozgást, kényelmesek és hasonlóképpen sok mindennel jól párosíthatók.

3. Formátlan ruhák

Annak ellenére, hogy a bő, nagyobb méretű ruhák még mindig divatosak, érdemes kicsit visszafogni a hatalmas, teljesen formátlan pulcsikat, mert egy pizsamára emlékeztetnek és az alakunk teljesen elveszik benne. Inkább olyat válasszunk, ami nem túl bő, de nem is feszül rajtunk, mégis látszik benne a formánk.

4. Pulcsiruhák térdcsizmával

A rövid pulcsiruhák már kimentek a divatból, pedig néhány évvel ezelőtt mindenki hosszú térdcsizmákkal hordta őket. Ez sajnos nem megfelelő minden testtípusnak és idétlenül nézhet ki, ha az ember plusz kilókat cipel. Egy jó alternatíva lehet a kötött kosztümmel, ami egyre népszerűbb manapság.

5. Szőrös zubbonyok

A szőrös zubbonyok egy időben hatalmas kört futottak, viszont a mű szőrme, amelyet különböző színekre színeznek egyre idétlenebbé tették a kabátot. Jobban teszed, ha egy klasszikus zubbonykabátot keresel, bár ezek inkább a tavaszi-őszi divatba illenek bele jobban, mert nem olyan melegek.

6. Rövid kabátok

A rövid kabátok is rendkívül divatosak voltak egy időben, de jobb, ha nemet tudsz rájuk mondani és inkább egy hosszabb, bővebb fazonú kabátot választasz. Jobban jársz.

7. Vékony anyagú sapkák

A szűk, vékony anyagú sapkák nem sok embernek állnak jól, ráadásul nem is tartanak melegen, ha tényleg hűvösre fordul az idő. Ráadásul az arc arányait is megváltoztatja. Ezért érdemes egy nagyobb, vastagabb sapkára beruházni.

Téged melyik téli trend zavar össze a legjobban?

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!