Vannak dolgok, amelyeket szinte naponta megteszünk anélkül, hogy átgondolnánk, mert szokásunkká váltak. A nyilvános mosdók használatától kezdve az ételek hűtőbe helyezéséig, lehet, hogy van néhány rutin, amit egész idő alatt rosszul csináltál.

A következőkben bemutatunk néhányat ezek közül, amelyeken változtatni kell(ene), valamint azt is, hogyan javítsunk rajtuk:

1. WC-papír rakása a nyilvános vécéülőkére.

A vécépapír valójában nem segít a vécén jelenlévő baktériumok elleni küzdelemben. Magába szívja a nedvességet, ami jó hely a mikrobák számára.

Az emberi bőr viszont jobban képes felvenni a harcot a mikrobákkal, mint a vécépapír. Csak győződj meg róla, hogy az ülés száraz. Ha még mindig bizonytalan vagy, először fertőtlenítsd le az ülőkét, vagy végezd a dolgodat guggoló helyzetben.

2. Több mosószer a tisztább ruhákért?

Ha túl sok mosószert használsz, az valójában "csapdába ejtheti" a foltokat, és megakadályozhatja, hogy eltűnjenek. Ennek oka, hogy a mosószer által termelt hab mennyisége párnát képezhet a szennyeződéseknek. A jobb eredmény érdekében jobb, ha elolvasod a mosószer flakonján található ajánlott mennyiséget.

3. Felhajtott ülőkénél húzod le a vécét.

Mielőtt lehúzod győződj meg róla, hogy a fedelet leengedted. Ezzel megakadályozhatod, hogy a WC-ben lévő víz a környező területekre fröccsenjen.

4. Nem tisztítod meg a mosogatószivacsot.

Ha nem mosod ki rendszeresen a szivacsot, az biztos módja annak, hogy baktériumokat terjessz az edényekre és a konyhai eszközökre. Ehhez csak merítsd 5 percre forró vízbe. Megpróbálhatod azt is, hogy a szivacsot vízbe áztatod, majd egy percre felmelegíted a mikróban.

5. Fertőtlenítés nélkül és rendezetlenül pakolsz a hűtőbe.

A hűtőszekrényed a baktériumok táptalaja lehet, ha a benne lévő élelmiszereket nem tisztítod meg megfelelően. Győződj meg róla, hogy az élelmiszerek csomagolását megtisztítottad vagy kicserélted, mielőtt bepakolsz. A húsokat el kell különíteni a többi élelmiszercsoporttól, hogy a mikrobák ne terjedjenek el.

6. Gyakran megérinted az arcodat.

Az alapvető higiénia része, hogy elkerüljük a baktériumok terjedését. Ezért ajánlott kerülni, hogy kézzel érintsük meg az arcunkat, különösen a szemet és az orrot. Ha mégis szükségét érzed, először szappannal és vízzel moss kezet.

7. A hűtőajtón tartod a tejtermékeket.

Bár a hűtőszekrény ajtaja ideális helynek tűnik a tej és a tojás tárolására, valójában nem ez a legjobb hely. Az ajtó polcai ugyanis a hőmérséklet ingadozása miatt melegebbek. Ez azt jelenti, hogy a romlásra hajlamos élelmiszerek, például a tojás tárolásakor azokat az alsó polcra és hátrább kell helyezni, ahol hűvösebb van.

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!