Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Napjainkban az az eszme, hogy életünk végéig kitartsunk valaki mellett feledésbe merülni látszik, ugyanis a mai generáció nagyja kedve szerint váltogatja kapcsolatait, melyek többsége nem tart többet 1-2 évnél. Természetesen vannak kivételek, ők hisznek a szerelem erejében és képesek egy életre elköteleződni amellett az ember mellett, akit szívből szeretnek.

Fotó: Laurie Staver Clinton

Nemrég egy különleges pár története járta be futótűzként a világhálót, akik nemcsak szerelmükről, hanem kitartásukról és emberségükről is számot tettek. Isabell Whitney és férje Preble Staver története sok pár számára löketet adhat az együttélés nehézségeivel szemben.

Az idős házaspár a II. Világháború után kelt egybe, miután mindketten leszereltek, de már a háborút megelőző időszakban is szerelmesek voltak. A különleges dolog viszont az, hogy a két ember ugyanazon a napon hunyt el 2017-ben. A házaspár öt gyereke közül az egyik így emlékezett vissza szülei kapcsolatára:

"Nagyszerű emberek voltak. Anya tanított meg arra, hogy senkit sem változtathatsz meg, viszont változtathatsz azon, hogy hogyan viszonyulsz az emberekhez. Apa már keményebb dió volt, ő volt a szigorúbb kettejük közül, anya is próbált szigorú lenni, de neki sose ment, neki mindig meglágyult a szíve." - mondta.

Azt is hozzátette, hogy szülei kétségtelenül egy nyerő párost alkottak, hazájukat odaadással szolgálták a háború alatt és már fiatal korukban pontosan tudták, hogy egymással akarják leélni az egész életüket.

2013-ban Isabellnél demenciát állapítottak meg, így családi döntés alapján az idős házaspár idősek otthonába költözött. Ez időtájban már Preble is csak tolókocsival volt csupán képes közlekedni, így minden egyes nap átgurult élete szerelmének ágyához, hogy utolsó éveiket is együtt tölthessék. Isabell demenciájának súlyossága ellenére is a végsőkig emlékezett férjére.

Gyermekeik elmondása szerint szüleik utolsó pillanata is emlékezetes volt. Preble 96. szülinapjára a család elvitte hozzá Isabellt, ugyanis az öregotthonban nem élhettek egy szobában.

"Mikor anya meglátta apát, elcsukló hangon énekelni kezdte a Boldog szülinapot, ami azért volt különleges, mert akkoriban anya már nem igazán tudott kommunikálni és beszélni." - mondta a nő egyik gyermeke.

A gyerekek azt is elárulták, hogy édesapjuk utolsó szülinapi kívánsága az volt, hogy feleségével együtt szunyókálhasson egy kis ideig, így a köszöntés után magukra is hagyták az idős párt. Ekkor már az orvosok diagnózisai szerint szinte mindenki tudta, hogy lehet ez volt az utolsó közös pillanatuk.

Október 25.-én, 69. szülinapja előtt Isabell megkapta az utolsó kenetet, majd pár órára rá el is elhunyt. Preble 14 óra után követte szerelmét az angyalok világába, ahol gyerekeik hiszik, hogy újra együtt mosolyognak le rájuk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!