A mosogatógép feltalálójának sokan Nobel-díjat adnának, mert az egyik legutálatosabb házimunkát váltja ki. Viszont vannak olyan tárgyak, amiknek nem biztos, hogy jót tesz.

Az otthoni étkezés egyik legjobb része talán az, ha tudjuk, hogy nem kell minden edényt, tálat és bögrét kézzel elmosogatni. Ehelyett csak bepakoljuk a mosogatógépet, és az megoldja a rendetlenséget. Sajnos néhány dolgot ennek ellenére csak kézzel szabad elmosogatni! Ezeket soha ne tegyük be a mosogatógépbe.

Ha a gyártó nem jelölte meg egyértelműen, hogy „mosogatógépben mosható”, ez azt jelenti, hogy a forró víz vagy a szárítási időszak hője megolvaszthatja, vagy megváltoztathatja az edény kémiai összetételét.

A magas hőmérsékletű víz képes repedéseket okozni a fa eszközökben. Az így keletkezett rések pedig táptalajt nyújtanak a baktériumoknak.

Idővel a mosogatógép magas hőmérséklete és a más tárgyakhoz való közelség miatt a kristály megrepedhet vagy elveszítheti a fényét.

A mosogatógép nem képes elmosni a mélyen elrejtett sajtot, így ne lepődjünk meg, ha a mosási program lejárta után ugyanolyan állapotban vesszük ki, mint ahogy betettük.

A magas minőségű szakács késeknek a mosogatógép nem tesz jót. Bár egyes mosogatógépek speciális késtartóval rendelkeznek, a mosogatógép ciklusai és az erős tisztítószerek eltompítják az éles pengéket, lerövidítve az élettartamot.

Jobb, ha nem tesszük ezeket mosogatógépbe. A tömítéseket a magas hőfok hamar tönkreteszi.

Soha nem szabad mosogatógépbe tenni az öntöttvas serpenyőt, de meglepő módon a tapadásmentes edények sem mosogatógépbarátok. Hacsak a gyártó nem jelölte meg a terméket mosogatógépben moshatónak, a mosogatógép idővel lebonthatja a tapadásmentes bevonatot, ami nagymértékben meghiúsítja az eredeti célt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!